Fuktige hender kan overføre opptil 1000 ganger flere bakterier enn tørre hender.

Blåser i håndtørk

Under halvparten av oss innser betydningen av å tørke hendene etter at vi vasker dem.

Publisert

Dessuten ville 15 prosent tørket hendene på klærne hvis det ikke fantes andre tørkemuligheter. De viser en undersøkelse som selskapet Cascades PRO har fått utført blant over 1000 amerikanske borgere, og som omtales i renholdsbladet ECJ.

73 prosent svarte at de vasket hendene oftere på grunn av pandemien, mens 84 mener håndvask er ekstremt viktig etter et besøk på et offentlig toalett. Men bare 48 syntes det var viktig å tørke hendene etterpå.

En annen undersøkelse, utført for lufttørkprodusenten Dyson, viser at 42 er mer bekymret for å bruke et offentlig toalett enn for et år siden. 25 ville latt hendene tørke naturlig, dersom det ikke fantes tørkemuligheter i toalettrommet, mens 15 prosent ville tørket seg på klærne.

- Disse resultatene understreker behovet for fortsatt opplæring rundt håndhygiene, uttaler Dr. Salomo Giao, mikrobiolog hos Dyson.

- Vi vet at fuktige hender kan overføre opptil 1000 ganger flere bakterier enn tørre hender, og å tørke hendene på klærne kan sabotere hele håndvasken fordi urene klær kan tilbakeføre bakterier til hendene.

Kilde: Two polls reveal varying hand drying attitudes

http://www.europeancleaningjournal.com/magazine/web-articles/latest-news/two-polls-reveal-varying-hand-drying-attitudes

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS