Alle flyene har blant annet luft­filtrering som er like effektiv som i syke­husenes operasjons­stuer.

Norwegian: Ekstra renhold og grundige filtre

Flyselskapet Norwegian har satt inn for­sterket renhold. Alle flyene har dessuten luft­filtrering som er like effektive som i syke­husenes operasjons­stuer.

Norwegian, ved konsernsjef Jacob Schram, sendte 13/3 ut en pressemelding som beskriver smitte­tiltakene slik:

Hyppig berørte flater

I hverdagen støter vi på mange gjen­stander som berøres hyppig og av mange mennesker.

Eksempler er dør­vridere, vann­kraner, trykk­skjermer, bank­terminaler, billett­automater, handle­vogner, heis­knapper, håndtak på buss og tog, rekkverk, hånd­løpere langs rulle­trapper, fjern­kontroller og annet.

I følge Folkehelse­instituttet kan det nye korona­viruset over­føres mellom mennesker blant annet ved at viruset har blitt overført til inventar / gjenstander gjennom nys / host eller ved at den syke eller andre har hatt viruset på hendene, og andre kommer i kontakt med gjen­standen.

Godt renhold av slike gjen­stander kan dermed bidra til å begrense spredningen av viruset

Vi følger situasjonen nøye og har allerede tatt flere grep siden de første rapportene om viruset ble kjent. Dersom situasjonen krever det, står vi klare til å ta ytterligere grep og innføre nye tiltak.

Alle flyene i vår unge flåte er utstyrt med den siste luft­filtrerings­teknologien. Flyenes HEPA-filtre fanger opp tilnærmet 100 prosent av luftbårne mikrober – inkludert bakterier og virus – og er like effektive som filtrene som brukes på syke­husenes operasjons­stuer.

For å beskytte deg, våre kolleger i cockpit og kabin, samt øvrige kolleger, har vi også forbedret renholds­rutinene våre, og alle flyene våre har beredskaps­utstyr om bord. Skulle det oppstå mistanke om korona­smitte om bord på et av våre fly, har våre ansatte gode rutiner for å håndtere dette.

Du kan selv bidra

Det er også noen enkle, men viktige grep du selv kan gjøre når du reiser: Vask hendene med vann og såpe når det er mulig, eller bruk hånd­desinfiserende middel. Bruk albuen til å nyse i dersom du ikke har papir­lomme­tørkle. Slik bidrar du til å beskytte deg selv, vårt kabin­personale og andre passasjerer.

Egen informasjonsside

Flyselskapet skriver ellers at dette er en svært utfordrende tid for hele luft­farten, og at det dessverre går det ut over dere – kundene våre. Selskapet har vært nødt til å kansellere mange flygninger, og vi kan bli tvunget til å kansellere flere ettersom reise­restriksjonene endres hele tiden. Derfor gir vi deg nå mer fleksi­bilitet når du kjøper billetter, slik at du kan bestille og reise ubekymret med oss.

Vi forstår at du kan ha mange spørsmål knyttet til reisen din. Derfor anbefaler vi at du sjekker Covid-19-siden vår for oppdatert reise­informasjon og for å se hvilke mulig­heter du har for ombooking på nett. Nettsiden vår blir oppdatert fortløpende og er den beste informasjons­kilden til din reise. Du vil også få SMS og e-post fra oss dersom flygningen din skulle bli endret.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS