Dataverktøyet Actlyzer skal kunne kjenne igjen seks ulike faser i en håndvask (faksimile fra video).

Kunstig intelligens gir bedre håndvask

Fujitsu har laget et data­verktøy som gjen­kjenner om brukeren følger anbefalte rutiner for vask av hendene.

Publisert

Verktøyet heter Actlyzer og er i utgangspunktet laget for næringsmiddelindustrien. Det hevdes å kunne fjerne behovet for tidkrevende visuell bekreftelse av at rutinene følges, melder renholdsbladet ECJ.

Et videokamera overvåker håndvasken og det benyttes kunstig intelligens og maskinlæring for å identifisere de komplekse håndbevegelsene som utføres under en håndvask.

At dataverktøy kan gjenkjenne gestikulering, er ikke noe nytt. Men når folk vasker hendene, overlapper hendene iblant og er dessuten påført såpe, noe som forvansker gjenkjenning av hva som gjøres under en håndvask.

Actlyzer er utviklet i Japan. Verktøyet skal kunne bestemme hvorvidt folk følger de anbefalte seks faser i en håndvask som er anbefalt av det japanske departementet for helse, arbeid og velferd.

Japan innskjerpet nylig reglene for næringsmiddelbedrifter, som i større grad enn før må forvisse seg om at hygienen er i tråd med den internasjonale standarden HACCP for næringsmiddeltrygghet.

Kilde: AI hand washing system set to improve compliance in hygiene-critical sectors

http://www.europeancleaningjournal.com/magazine/web-articles/latest-news/ai-hand-washing-system-set-to-improve-compliance-in-hygienecritical-sectors

Se også pressemelding: Fujitsu Develops AI-Video Recognition Technology to Promote Hand Washing Etiquette and Hygiene in the Workplace

https://www.fujitsu.com/global/about/resources/news/press-releases/2020/0526-01.html

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS