Håndvask med såpe er den billigste måten å begrense diaré og lungebetennelse i verden, to sykdommer er årsak til nesten 3,5 millioner barnedødsfall årlig.

Husk verdens håndvaske-dag 15/10

Den 15. oktober hvert år avholdes «Global Handwashing Day». Dette er en inter­nasjonal kampanje for å motivere og påminne om hvor viktig hånd­hygiene er for oss alle.

Publisert

Håndvask med såpe er svært effektivt og den billigste måten å begrense diaré og akutte luftveisinfeksjoner. Lungebetennelse utgjør for eksempel den største enkeltårsaken til at barn under fem år dør, med antatt 1,8 millioner døde barn hvert år. Til sammen er diaré og lungebetennelse årsak til nesten 3,5 millioner barnedødsfall årlig.

Dagen ble innstiftet av The Global Handwashing Partnership (GHP) (tidligere kalt "Public Private Partnership for Handwashing" (PPPHW)) i Stockholm 15. oktober 2008. Datoen ble utpekt av FNs generalforsamling.

Les mer (på engelsk):

https://globalhandwashing.org/global-handwashing-day/

https://en.wikipedia.org/wiki/Global_Handwashing_Day

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS