Åsmund Nyhus (tv) er daglig leder i SALIS bedrifts­helse­tjenester og Geir Nilsen er daglig leder i Renglede.no AS.

Bruk BHT i smitte­verns­arbeidet

Bedrifts­helse­tjenester kan bidra til å øke test­kapasiteten av korona i Norge og utgjøre en forskjell for å få hjulene i gang igjen.

Gi lønnstilskudd til bedrifter som tar permitterte tilbake, krevde LO-leder Hans Christian Gabrielsen i sin 1. mai-tale.

– Dette tiltaket vil kunne gi økt smittevern og bidra til at Norge lettere åpner og får hjulene i gang igjen, sier Åsmund Nyhus, daglig leder i SALIS Bedriftshelsetjenester på Sørlandet.

Det skriver NHO Service og Handel.

Kan jobbe aktivt med smittevern

– Lønnstilskudd ville gjort det mulig for bedriftshelsetjenester å ta i bruk våre nå permitterte medarbeidere slik at disse kunne jobbet aktivt med smittevern, herunder massetesting ute i bedriftene. Vi kunne gitt opplæring og veiledning i smittevern og systematisk HMS-arbeid. Vi kunne også gitt lederveiledning og lederstøtte for hverdag og krise. Det ville vært et sterkt bidrag til økt verdiskaping både hos kunden og hos oss, sier Åsmund Nyhus.

– Dersom lønn til BHT-personell ble regnet som en fast og uunngåelig kostnad som ble refundert i noen måneder, ville bedriftshelsetjenesten tatt alle permitterte inn i jobb med en gang og hjulpet kunder til en trygg oppstart med endrede rutiner i forhold til smittevern og smitteforebygging, sier Nyhus.

Viktig del av verdikjeden

BHT er en viktig del av verdikjeden i ulike bransjer. En som har gode erfaringer med BHT-tjenester under koronakrisen, er rengjøringsbedriften Renglede.no AS som har åtte ansatte i Kristiansand. Bedriften har permittert alle ansatte siden lockdown den 13. mars, men skal åpne igjen 13. mai.

For å gjenåpne har det vært meget viktig for oss å få bistand fra SALIS Bedriftshelsetjeneste, sier daglige leder Geir Nilsen i Renglede.no.

– Salis har hjulpet oss med risikovurdering og veiledning slik at vi har riktig bruk av smittevernutstyr, rengjøring av arbeidsutstyr og desinfeksjonsmiddel. Vårt samarbeid med Salis har i denne prosessen vært uvurderlig, sier Geir Nilsen.

Klare til å starte opp

Renglede.no har benyttet seg av denne rådgivingstjenesten gjennom hele koronapandemien og er nå klare til å starte opp arbeidet både i private hjem og ute hos bedrifter.

– Vi som mange andre virksomheter ble tvunget til å permittere alle ansatte fra 13. mars basert på anbefalinger fra FHI og SALIS. Vi har hatt stor trygghet i samarbeidet med Salis både før og under lockdown.

Kilde: Slik kan BHT få fart på næringslivet igjen

https://www.nhosh.no/bransjer/helse-og-velferd/bedriftshelsetjeneste/nyheter-bht/2020/slik-kan-bht-far-fart-pa-naringslivet-igjen/

.

Bedrifts­helse­tjenester (BHT) krever god­kjenning av myndig­hetene for å utføre fore­byggende og helse­fremmende tjenester. En viktig del av tjenesten er å redusere risiko hos kunde­bedrifter.

Korona­pandemien har rammet bedrifts­helse­tjenester hardt. BHT har omsetnings­bortfall på 80-90% og har derfor permittert fagpersonell.

.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS