Såpe og vann løser opp fettstoffene som holder koronaviruset sammen. Det reduserer den indirekte kontaktsmitten fra kontaktflater. Enkelte områder bør likevel desinfiseres, og man bør også revurdere tidspunktet for når det skal rengjøres.

Hvor mye renhold er godt nok?

Elite tar i sin siste blogg opp spørsmålet om hva slags renhold som er godt nok, når kontor­arbeids­plasser skal åpnes opp igjen.

Det som kan være vanskelig for en arbeidsgiver å vurdere er hvor mye renhold som skal bestilles for å ivareta ansatte og kunder, skriver Hanne Cecilie Enersen hos Elite Service Partner.

Selv om rådet fra myndigheter er at ordinært renhold med såpe og vann er godt nok, så sitter mange med følelsen av at man bør gjøre noe mer; Kan det virkelig holde med ordinært renhold?

Fordi såpe og vann løser opp fettstoffene som holder viruset sammen, blir viruset uskadeliggjort og den indirekte kontaktsmitten fra kontaktflater reduseres. Dette er årsaken til at ordinært renhold med såpe og vann er godt nok.

Derimot må man huske på at renhold tradisjonelt sett utføres én gang om dagen. Derfor er det ekstra viktig at de ansatte opprettholder god håndhygiene og at det på strategiske punkter i bedriften settes ut desinfeksjonsmiddel når håndvask med såpe og vann ikke er mulig, skriver hun.

I tillegg kan det være hensiktsmessig å revurdere når på dagen renholdet utføres. Som Enersen skriver om i artikkelen «Hvorfor bør renhold bli synlig igjen», er risikoen for smitte størst etter lunsj. Derfor kan det være lurt å vurdere tidspunktet for renhold.

I tillegg vil renhold i arbeidstiden medføre en visshet om at bedriften har iverksatt tiltak for å redusere smitte for ansatte og kunder. I deres artikkel «Vi bryr oss» kan du lese mer om renhold av kontaktpunkter, desinfeksjon av store arealer, med mer.

Kilde: Tilbake til arbeidsplassen

https://www.elite.as/blogg/2020/06/04/tilbake-til-arbeidsplassen/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS