Verdens helseorganisasjon (WHO) har utpekt 2020 som «Sykepleiernes og jordmorens år». Året markerer også 200-årsjubileet for fødselen til en av pionerene innen moderne sykepleie, Florence Nightingale. For å redusere infeksjoner, implementerte hun håndvaske­rutiner på krigs­sykehuset der hun jobbet.
Verdens helseorganisasjon (WHO) har utpekt 2020 som «Sykepleiernes og jordmorens år». Året markerer også 200-årsjubileet for fødselen til en av pionerene innen moderne sykepleie, Florence Nightingale. For å redusere infeksjoner, implementerte hun håndvaske­rutiner på krigs­sykehuset der hun jobbet.

Tork lanserer info-pakke om håndhygiene

I forbindelse med Verdens hånd­hygiene­dag den 5. mai, lanseres Trygg på jobb: COVID-19 Helsetjeneste-infor­masjons­pakke, for å vise takk­nemlighet og støtte til helse­personell.

Det nedlastbare verktøyet inkluderer ressurser for bedre håndhygiene, overflatehygiene og plassering av dispenser.

Med informasjonspakken ønsker Tork å bidra med informasjon om hvordan minimere smitte og maksimere riktig hygienepraksis, skriver selskapet i en pressemelding.God håndhygiene har også i nyere tid fortsatt å være et viktig tiltak i beskyttelse mot spredning av virus. Riktig håndhygieneteknikk kan fjerne virus på hendene dine, og regnes derfor som en av de viktigste metodene for å forhindre at flere mennesker blir syke.

Gratis info-pakke

Det nye materiellet fra Tork, kalt Trygg på jobb, informasjonspakke, har som mål å støtte arbeidstakere som jobber i front i kampen mot COVID-19 slik som helsepersonell, renholdere og driftsadministrasjon, ved å tilby ressurser som bidrar til å øke den generelle hygienen.

Informasjonen er tilgjengelig for gratis nedlastning for alle på tork.co.uk/safeatwork (engelsk) og på norsk: tork.no/tryggpajobb.

En nøkkel mot smittespredning

– Ifølge WHO er rene hender nøkkelen for helsepersonell til å stoppe spredning av sykdommer og infeksjoner, noe som betyr at rene hender virkelig utgjør hele forskjellen. Som et tegn på takknemlighet har vi lansert Trygg på jobb: COVID-19 Helsetjeneste-informasjonspakke. Vi ønsker å støtte helsepersonell i disse ekstremt utfordrende tidene, sier Helena Taghizadeh, regional markedssjef i Tork, i helsevesenet.

Mange synes opplæringen er for teoretisk

I verktøysettet kan helsepersonell, renholdere og driftsadministrasjon finne opplæring i riktig håndvask og hånddesinfeksjonsprosedyre, samt laste ned instruksjonsplakater.

Ifølge en global studie blant helsepersonell, er en av de vanligste klagene angående deres opplæring i håndhygiene at den er for teoretisk (21%). For en mer praktisk tilnærming kan Tork VR Clean Hands-treningsapp hjelpe med å oppfriske håndhygieneopplæringen for alle. Informasjon om hvordan bruke denne gratis appen finner du i informasjonspakken.

– Menneskene i front, slik som sykepleiere, leger, renholdere og driftsadministrasjon, gjør alle et utrolig arbeid. Som leverandør av profesjonelle hygieneprodukter og tjenester er vi glade for å kunne tilby Trygg på jobb: COVID-19 Helsetjeneste-informasjonspakke. Dette er en måte, blant mange andre, for oss å støtte helsepersonell slik at de kan beskytte seg selv og pasientene sine under disse kritiske tidene, avslutter Taghizadeh.

Informasjonspakken

Besøk tork.co.uk/safeatwork for å laste ned Trygg på jobb: COVID-19 Helsetjeneste-informasjonspakke.

Norsk versjon er tilgjengelig på tork.no/tryggpajobb.

.

Håndhygiene

Utdrag fra undersøkelse utført av United Minds på vegne av Tork og i samarbeid med CINT:

61% snakker hyppig om håndhygiene på jobben

42% snakker ofte med sjefen om håndhygiene

18% har vurdert sine håndhygienerutiner det siste året

82% vurderer håndhygiene kun gjennom visuell inspeksjon

30% er ikke fornøyd med opplæringen de fikk i håndhygiene

56% får opplæring én gang i året eller sjeldnere

28% har iblant ikke nok tid til å prioritere håndhygiene

54% ønsker seg faktabasert ny kunnskap om håndhygiene

33% kunne gjort jobben bedre om de slapp å bekymre seg så mye for håndhygiene

Kilde: https://cdntorkprod.blob.core.windows.net/docs-c5/292/259292/original/tork-healthcare-survey-2018.pdf

.

Om undersøkelsen

Den elektroniske undersøkelsen ble utført av United Minds på vegne av Tork og i samarbeid med panelleverandøren CINT.

Undersøkelsen dekket fem markeder: USA, Storbritannia, Sverige, Tyskland og Polen. Totalt 1017 helsepersonell besvarte undersøkelsen. Feltperioden for undersøkelsen varte fra 23. november til 7. desember 2018.

Les mer om undersøkelsen her (PDF, på engelsk):

https://cdntorkprod.blob.core.windows.net/docs-c5/292/259292/original/tork-healthcare-survey-2018.pdf

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS