Voksne bør alltid rettlede små barn i bruk av hånddesinfeksjon.

Stadig flere barn forgiftes

Ute i Europa meldes det om en sterk økning av barn som forgiftes etter å ha fått i seg hånd­desinfeksjon.

Publisert

Særlig ille skal det være i Spania, som har hatt 874 tilfeller av forgiftning hittil i år, mot 90 i løpet av hele 2019. Det er renholdsbladet ECJ som melder dette.

To tredeler av tilfellene gjaldt barn, mange under to år. De fleste av dem hadde svelget desinfeksjonsmiddelet, mens enkelte hadde fått middelet i øynene eller inhalert det. Justisminister Juan Carlos Campo råder foreldre til alltid å rettlede barn når de desinfiserer hendene.

I Belgia er det rapportert om 505 tilfeller mellom mars og juli, noe som er fem ganger høyere enn i fjoråret. Også her var det mange barn blant de forgiftede.

Vanlige symptomer på denne typen forgiftning er oppkast, diaré, hoste, tåkesyn og røde øyne.

Kilde: Child hand sanitiser poisoning cases spike in Spain

http://www.europeancleaningjournal.com/magazine/web-articles/latest-news/child-hand-sanitiser-poisoning-cases-spike-in-spain

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS