Det beste du kan gjøre for å hindre flekker på gulvet, er å plassere en oppfanger på dispenseren eller en beskyttelsesmatte på gulvet.

Slik kan du unngå flekker etter des­infek­sjons­middel på gulv

Mange har opplevd å fått lyse flekker på coatede gulv etter at korona­krisen startet, fordi hånd­desinfek­sjons­middel har dryppet på gulvet.

De fleste har neppe tid til dyprenhold eller å påføre coatingen på nytt. Produsenten Wetrok har publisert råd om hvordan du noenlunde raskt kan få gulvet pent igjen – rent visuelt. Metoden er testet med noen av deres egne produkter, se Anmerkninger lenger ned.

  • Fjern løst smuss, for eksempel med en støvmopp og støvbindende engangskluter.
  • Mopp med varmt vann (rundt 40°C). Rengjøringsmiddel trengs ikke, kun noe som fukter gulvet.
  • Vent til gulvet er tørt. Nå kan du gå over med en gulvvaskemaskin, fortrinnsvis en single-børste-maskin på laveste rotasjonshastighet og rengjøringsmiddel i sprayform. Repetér til du er fornøyd.
  • Polér med enten en single-børste-maskin på høy hastighet eller en highspeed-maskin med pad.
  • Fjerne eventuelt løst smuss. Bind støvet (trinn 1).

Anmerkning

Wetrok understreker at tipset ikke fungerer på alle gulvtyper. De har testet med på gulv som er coatet med midlene Mepol H eller Polish. Tester er også utført på PVC og terrazzo.

Tipset er heller ingen erstatning for ordinært renhold. Tipset er ment for en rent visuell korreksjon av gulvflaten, ikke for å reparere skadd coating. Avhengig av belysning kan flekkene fortsatt være synlig. Flekkene kan fjernes fullstendig kun ved dyprenhold og påføring av 2 til 3 lag coating.

Forebygg mot flekker

Det beste tipset er derfor om du helt klarer å unngå at det oppstår flekker på gulvet:

  • Plassér en oppfanger (dryppekar/trau) under dispenseren med desinfeksjonsmiddel. Slikeer ofte tilgjengelige som ekstrautstyr.
  • Legg en beskyttende matte på gulvet nedenfor dispenseren, for eksempel en smussoppsamlende matte. Skjær til om nødvendig.

Kilde: First Aid Tips for Worn Floors

https://www.wetrok.ch/magazine/en/erste-hilfe-tipps-fuer-strapazierte-boeden/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS