NVKs har oppdatert sin liste over RKI- og/eller VAH-godkjente desinfeksjonsmetoder for kjemotermisk desinfeksjon ved vask av tekstiler.

Oppdatert liste over desinfeksjons­midler i helse­vaskeri

Norske Vaskeriers Kvalitets­tilsyn har oppdatert sin liste over godkjente desinfeksjons­midler for kjemo­termisk desin­feksjon ved vask av tekstiler.

I forbindelse med utbruddet av koronaviruset i Norge har NVK fått flere forespørsler om hvilke desinfeksjonsmetoder som dreper viruset.

NVK har nå oppdatert sin liste over desinfeksjonsmetoder for kjemotermisk desinfeksjon som er dokumentert virusdrepende og godkjent av RKI eller VAH iht. krav i kapittel 7.6.2. i bransjestandarden «Smittevern for vaskerier som behandler tekstiler til helseinstitusjoner».

NVK gjør oppmerksom på at det er andre desinfeksjonsmetoder og -midler på markedet som gir desinfiserende effekt og som kan gi bedre smittevern – men som ikke er godkjent av RKI eller VAH. For å være sikker anbefales termisk desinfeksjon eller kjemotermisk desinfeksjon iht. godkjent metode som angitt i listen. Ta kontakt med NVK om det er spørsmål til dette.

Listen oppdateres fortløpende og den til enhver tid oppdaterte listen er tilgjengelig på http://vaskeritilsynet.no/nyhet/580. Leverandører oppfordres til å sende dokumentasjon til NVK om de har metoder som skal på listen.

Kilde: Pressemelding fra NVK

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS