SC Johnson har testet fire av sine produkter mot viruset SARS-CoV-2.
SC Johnson har testet fire av sine produkter mot viruset SARS-CoV-2.

Hånd­desinfeksjon testet for SARS-CoV-2

SC Johnson Professional melder at deres hånd­desinfek­sjons­midler er blant de første i verden som er testet og godkjent spesifikt mot viruset SARS-CoV-2.

Publisert

Ny testing utført av et uavhengig laboratorium i USA på SC Johnson Professionals alkohol­baserte hånd­desinfeksjons­midler, InstantFOAM Complete, InstantFOAM Complete Optidose, InstantGEL Complete og Cutan Gel Handsanitiser, har konkludert at alle disse produktene oppfyller retnings­linjene i EN14476:2015 for effektiv deaktivering av Severe Acute Respiratory Syndrome-related Coronavirus 2 (SARS-CoV-2): USA-WA1/2020. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Inaktiverer etter 30 sekunder

SC Johnson Professional forsikrer brukerne om at desinfeksjons­produktene nevnt ovenfor nå er testet og viser seg å deaktivere effektivt SARS-CoV-2 i henhold til retnings­linjene i EN14476:2015 for suspensjons­test, etter 30 sekunders kontakttid.

Blant de første i verden

Produktene oppfyller allerede kriteriene for å ha «fullstendig virusdrepende» egenskaper, dvs. de er effektive mot alle kappekledde og ikke-kappekledde virus i henhold til standarden EN14476:2015, og er nå blant de første i verden som er spesifikt testet mot SARS-CoV-2-virus­stammen i henhold til anerkjente standarder.

Log 4 reduksjon

Desinfeksjons­produktene deaktiverer SARS-CoV-2 etter 30 sekunders kontakttid.
Desinfeksjons­produktene deaktiverer SARS-CoV-2 etter 30 sekunders kontakttid.

EN14476:2015 er den europeiske standarden for kvantitativ suspensjonstest­metode som brukes til å evaluere de virus­drepende egenskapene til kjemiske desinfeksjons­midler som er ment for bruk innen helsevesenet. SC Johnson Professionals fullstendig virusdrepende desinfeksjonsmidler ble testet på nytt spesielt mot SARS-CoV-2 på grunn av virusets status som et «hittil ukjent» eller nytt virus. I denne test­standarden må desinfeksjons­middelet oppnå mer enn 4 logg-reduksjoner (en 99,99 % reduksjon) etter en kontakttid på maksimalt 120 sekunder. I denne testen oppfylte SC Johnson Professionals desinfeksjons­midler disse kravene når de ble testet med 30 sekunders kontakttid, altså godt innenfor kontakttids­grensen til standarden.

SC Johnson Professionals hånd­desinfeksjons­midler markedsføres som PT1-biocide produkter som brukes til humane hygieneformål, og selv om de er et av mange effektive verktøy i kampen mot COVID-19-pandemien, verken forhindrer eller behandler de COVID-19-sykdom eller gir noen medisinske effekter eller fordeler for brukeren, skriver selskapet.

Viktig å påføre nok

SC Johnson Professional anbefaler at brukere av de alkohol­baserte hånd­desinfeksjons­midlene InstantFOAM Complete, InstantFOAM Complete Optidose, InstantGEL Complete og Cutan Gel Handsanitiser påfører nok av produktet til at hendene er våte i 30 sekunder og sørger for at hendene er helt dekket med desinfiserings­middel, inkludert mellom fingre og tomler, rundt finger­neglene og på håndbakene. Du finner mer informasjon om riktig påføringsteknikk her.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS