Serviettene skal kunne inaktivere viruset SARS-CoV-2 i løpet av 15 sekunder.

Serviett tar SARS-CoV-2 på 15 sekunder

Diversey melder at deres Oxivir Excel Wipes har bestått test­kriteriene EN14476 på 15 sekunder da de ble testet på viruset SARS-CoV-2.

Publisert

Testen ble utført av et uavhengig tyrkisk laboratorium og skal følge prosedyrer fra det tyrkiske helse­departementet, opplyser Diversey.

Serviettene benytter det selskapet kaller AHP-teknologi – akselerert hydrogenperoksid-teknologi. Dette skal gjøre det mulig å nøytralisere viruset som forårsaker Covid-19 på bare 15 sekunder.

Ifølge nyere studier må den påkrevde kontakttiden mellom desinfeksjons­middel og flate være kortere enn den tiden det tar for desinfeksjons­middelet å tørke ut fra overflaten. Den nye servietten skal holde overflaten fuktig gjennom den nødvendige kontakttiden, hvilket – ifølge Diversey – er en betydelig fordel både fremfor raskt fordampende midler basert på sterk alkohol og overfor kvartære ammonium­forbindelser med lang kontakttid.

Hydrogen­peroksidet, som serviettene er innsatt med, brytes ned til oksygen og vann kort tid etter bruk.

Kilde: Pressemelding fra Diversey

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS