Når flere virksomheter nå stenger ned igjen, antar Rentokil at stadig flere boligeiere vil legge merke til gnagere.

Nedstengning påvirker gnageres adferd

Da alt ble stengt ned i starten av pandemien, var det hus­eiere som merket økt pågang av gnagere. Da restrik­sjonene ble lempet, flyttet gnagerne seg til restau­ranter og barer.

Publisert

I likhet med Østlandet forventer også Storbritannia en økning i antall gnagere denne høsten. Det britiske skadedyrsselskapet Rentokil Pest Control har i sommer opplevd 22 prosent flere henvendelser fra huseiere og byggdriftere ningseiere enn i tidligere år, skriver CHT Magazine.

Stadig flere gnagere har vært observert på dagtid, på tross av at de er nattdyr. Det kan tyde på at virksomhetene produserer mindre avfall når de stenger ned. Den økte populasjonen av gnagere fører dessuten til større konkurranse om maten, noe som tvinger dem til å lete etter mat på dagtid. Det antas også at nedstengningen førte til at gnagerne ble modigere og i flere tilfeller tok seg inn i bygninger via toalettene.

I starten av pandemien fikk den britiske delen av Rentokil flest henvendelser fra huseiere. Nå på høsten blir de oftest tilkalt til restauranter (43%), puber (42%), bolighus (41%) og kontorbygg (36%).

Ettersom flere virksomheter nå stenger ned igjen, forventer Rentokil at stadig flere vil legge merke til gnagere.

Økningen antas delvis å skyldes en mild foregående vinter, noe som har forlenget gnagernes periode for forplantning. Derfor forventes det at et økende antall gnagere vil trekke innomhus i jakten på mat, vann og ly.

Kilde: Rentokil reveals the pandemic’s impact on rodent behaviour as migration season starts

http://chtmag.com/rentokil-reveals-the-pandemics-impact-on-rodent-behaviour-as-migration-season-starts/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS