De ansattes fagforbund Industri Energi hadde forventet at arbeidsgiverne i større grad anerkjente de vaskeriansattes innsats under koronapandemien. Dette førte til en protokolltilførsel i avtalen.

Enighet i vaskeri

Partene kom til enighet rundt overens­komsten for vaskerier og renserier, men ikke uten en protokoll­tilførsel.

Publisert

Det ble gjennomført tarifforhandlinger 17. september på overenskomsten for vaskerier og renserier mellom arbeidsgiverforeningen Norsk Industri og fagforbundet Industri Energi. Etter en lang forhandlingsdag kom partene til enighet. Partene vedtok oppgjøret 17. september 2020, melder Norsk Industri.

Lønn i kroner og øre

Ifølge Industri Energi gir resultatet et generelt tillegg på 2437,50 kroner i året for alle ansatte på overenskomsten. Dette gjøres gjeldende fra 1. mai 2020, med tilbakebetaling til denne datoen. I tillegg økes skifttillegget med 2,7 prosent.

Lønnsbestemmelser per 1. mai 2020:

  • Begynnerlønn: kr 188,11
  • Etter 2 år: kr 192,07
  • Etter 4 år: kr 196,05
  • Etter 7 år: kr 200,59
  • Etter 10 år: kr 203,59

Oppgjøret omfatter i overkant av 600 Industri Energi-medlemmer og dekker blant annet ansatte i Nor-Tekstil, Berendsen og Rent-Gruppen.

Fikk ikke korona-tillegg

Et av Industri Energis hovedkrav var et tillegg til de ansatte på uren side på vaskeriene. Dette ble avvist av arbeidsgiverne, og førte til en protokolltilførsel fra Industri Energi. Forbundet skriver at de ikke kommer til å gi seg på dette kravet i senere oppgjør.

Kilder:

Enighet i forhandlingene på overenskomsten for vaskerier og renserier

https://www.norskindustri.no/arbeidsrett-og-tariff/tariffoppgjoret/aktuelt/enighet-i-forhandlingene-pa-overenskomsten-for-vaskerier-og-renserier/

Hovedoppgjøret 2020: Enighet i forhandlingene for ansatte i vaskeri- og renseribransjen

https://www.industrienergi.no/nyhet/hovedoppgjoret-2020-enighet-i-forhandlingene-for-ansatte-i-vaskeri-og-renseribransjen/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS