- Å gi medarbeidere muligheten til å utvikle seg hele livet, er den røde tråden i alt jeg jobber med, sier Marianne Grimsøen, som leder prosjektet som blant annet skal bidra til at medarbeidere kan få verifisert sin kompetanse.

Vil etablere bransje­standard for kompetanse

NHO Service og Handel starter et nytt prosjekt for å gjøre renholds­bransjen mer attraktiv.

Prosjektet heter «Kompetansestandard for Renholdsbransjen» og har Marianne Grimsøen som prosjektleder.

Standarden skal etableres av og for bransjen for å sikre en relevant og praktisk kompetansestandard. Det skal bidra til å styrke bransjens konkurransekraft i markedet gjennom profesjonalisering og økt faglig nivå. Det skal også gi økt mobilitet i bransjen. Medarbeidere vil få verifisert sin kompetanse, slik at den blir «flyttbar». Dette kan bidra til å gjøre bransjen mer attraktiv som arbeidssted og karrierevei.

«Kompetansestandard for Renholdsbransjen» vil også bidra til samfunnsansvar ved at mennesker som i utgangspunktet har liten eller ingen formell utdannelse, enklere kan få formalisert sin kompetanse.

Marianne Grimsøen lånes ut fra en stilling som HR-leder i People & Culture i ISS, for den perioden prosjektet antas å vare, opp til 18 måneder.

Les mer om prosjektet hos NHO Service og Handel: Vil gjøre renholdsbransjen mer attraktiv

https://www.nhosh.no/bransjer/renhold/nyheter-renholdsbransjen/2020/vil-gjore-gjore-renholdsbransjen-mer-attraktiv/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS