I tillegg til lønnsøkning, har NAF og Virke blitt enige om en løsning på uenigheten om lønn for reisetid mellom oppdrag.

NAF og Virke enige om lønn

Norsk Arbeids­mands­forbund og Virke kom den 16. desember til enighet om lønn og arbeids­forhold for renholdere.

Publisert

De viktigste punktene er at alle renholdere med en arbeidsgiver som er organisert i Virke, skal få betalt for all reisetid mens de er på jobb. Og alle går opp 3,73 kroner i timen fra 1. september i år, melder Arbeidsmanden.

Dessuten økes tillegget for renholdere med fagbrev med 50 øre, til 13 kroner i timen, mens satsene for lærlinger økes til 103,88 kroner i timen.

Det er Arbeidsmands­forbundet og NHO Service og Handel som har overenskomsten med flest medlemmer for private renholds­bedrifter, med om lag 4500 medlemmer. Denne ble ferdig forhandlet natt til 10. desember. Forhandling den 16. desember var altså mellom Arbeidsmands­forbundet og Virke, og den overenskomsten har 137 medlemmer.

Renholds­overenskomsten mellom Arbeidsmands­forbundet og Virke har ellers mange av de samme satsene og formuleringene som renholds­overenskomsten mellom forbundet og NHO Service og Handel. Se link under for detaljer.

Kilde: Renholderne i Virke får ny timelønn og betalt reisetid

https://frifagbevegelse.no/arbeidsmanden/renholderne-i-virke-far-ny-timelonn-og-betalt-reisetid-6.158.753441.fe974d2ca6

Se også andre lønnsoppgjør:

NAF og NHO Service og Handel – renholdere (10/12-2020)

NAF og NHO Service og Handel – skadesanering, vaktmestere m.m. (16/12-2020)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS