Jan Kristensen blir salgs- og markedsdirektør i Datec og skal lede selskapets nyopprettede Østlands-kontor.

Datec etablerer seg på Østlandet

Program­vare­selskapet Datec forbereder seg på en større inter­nasjonali­sering. Et viktig skritt på reisen er nytt kontor og anset­telsen av en erfaren salgs- og markeds­direktør.

Publisert

Med base i Trondheim har programvareselskapet Datec i 20 år utviklet løsninger for de som har ansvar for renhold i norske bygg.

I en pressemelding opplyser Datec at de i covid-året 2020 har opplevd sterk vekst og vunnet mange nye kunder som skoler, sykehus, kommuner, og i bedriftsmarkedet. Samtidig har Datec sparket i gang en satsing som innebærer at de skal vokse både hjemme og i nye markeder. Som ledd i dette har de både åpnet kontor i Asker sentrum, og ansatt en ny salgs- og markedsdirektør.

Vil ut i verden

– Vi skal vokse i Norge, i våre naboland, og deretter i Storbritannia og USA gjennom en partnermodell. Med så mange muligheter som ligger foran oss er det naturlig at salgsinnsatsen ledes fra Østlandet, sier daglig leder Jørgen Sannesmoen, som også er en av to gründere i selskapet.

For å lede den kommersielle satsingen har selskapet ansatt Jan Kristensen (bildet) som salgs- og markedsdirektør. Sannesmoen er svært fornøyd med signeringen:

– Vi kjørte en grundig ansettelsesprosess med mange gode kandidater. Jan utmerket seg med sin kompetanse på salg og marked fra store virksomheter, sin lange erfaring innen salg og ledelse, og ikke minst har han et betydelig nettverk i inn- og utland. Vi merket raskt at han var den riktige kandidaten for å løfte oss dit vi ønsker å være. Det skader heller ikke at han er en flink og positiv fyr som passer godt inn i kulturen vår, sier Sannesmoen.

Erfaren salgsdirektør

Datec opplyser i sin pressemelding at Kristensen har over 30 års ledererfaring fra IKT-bransjen nasjonalt og internasjonalt. Han har hatt ledende roller innen salg og markedsføring i kjente selskaper som Huawei, Microsoft, Get og Norman, m.fl.

– Jeg har lenge hatt en drøm om å jobbe med å løfte god norsk teknologi ut i verden. Datec er på starten av en lang vekstreise, og det er gøy å komme inn på et så spennende tidspunkt i selskapets historie. Datec lever og ånder for kundetilfredshet, og det er gøy å se hvor bra løsningene mottas i markedet, sier Kristensen.

– På starten av året var det få som kunne spå at godt renhold skulle bli så viktig i virksomheters kriseberedskap, og en av tingene mange har fått erfare i 2020 er hvor viktig det er med systemer som planlegger og dokumenterer. Datec og renholdsbransjen fascinerer meg hver eneste dag, og det er gøy å se hvor langt fremme vi er i Norge innen å fornye og forbedre hvordan yrket utøves. Vi får svært positive tilbakemeldinger når vi presenterer systemet til interessenter utenlands, sier han.

Om Datec

Datec er Nordens største selskap innenfor tekniske løsninger til renholdsbransjen. Selskapet har spesialisert seg på digitale verktøy til renholdere i over 20 år, og verktøyene brukes nå av over 5500 renholdere i Norden og USA.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS