Nor Tekstils tekstil­tjenester anses som en samfunns­kritisk funksjon. Selskapet er nå i gul bereds­kap og deres sjåfører er pålagt å bruke munnbind når de er utenfor bilen.

Sjåfører tar i bruk munnbind

Nor Tekstils sjåfører er i kontakt med mange kunder hver eneste dag. For å ivareta smitte­vernet, bruker de nå blant annet munn­bind ved hvert stopp.

Publisert

Med over 200 biler på veiene er vi en svært synlig aktør i trafikken, skriver Nor Tekstil, som er Norges-ledende på tekstiltjenester.

En sjåfør kan møte opptil 70 forskjellige kunder på en dag. På en arbeidsuke utgjør dette potensielt flere hundre ulike mennesker, så det er viktig å forvalte det felles ansvaret de har for å unngå smittespredning i samfunnet.

Samfunnskritisk aktør

Derfor er god håndhygiene og smittevern viktigere enn noen gang. Derfor skal alle sjåfører desinfisere hender før og etter alle stopp. I tillegg er de pålagt å bruke munnbind når de er utenfor bilen.

For å redusere miljøfotavtrykket bruker sjåførene primært flergangsmunnbind som er vaskbare og kan brukes flere ganger.

Under koronapandemien har Nor Tekstil som overordnet mål å hindre smitte i sine anlegg, sikre at de til enhver tid er en trygg arbeidsgiver for sine ansatte, og ikke minst at de er leveringsdyktige og ivaretar sitt ansvar siden de er en kritisk samfunnsfunksjon.

Gul beredskap

Nor Tekstil er for tiden i gul beredskap tilknyttet pandemien og deres Beredskapsgruppe vurderer status forløpende både for konsernet og for hver enkelt avdeling.

Beredskapsnivået fastsettes på bakgrunn av følgende kriterier:

  • Påvist smitte i avdelingen
  • Symptomer på smitte i avdelingen
  • Smittesituasjon i lokalsamfunnet
  • Smittesituasjon i Norge

I gul beredskap stilles det blant annet krav til avstand mellom de ansatte (1 meters-regelen), skjerpede rutiner for hygiene og renhold, bruk av smittevernsutstyr og mye mer.

Kilde: Våre sjåfører bruker munnbind

https://www.nortekstil.no/nyheter/vare-sjaforer-bruker-munnbind

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS