Alle steder som folk ofte berører, har gjerne et forhøyet antall bakterier. Ett eksempel er håndløpere i rulletrapper og rullebånd.

Hvor er det flest bakterier i kjøpe­sentre?

I et kjøpe­senter går et stort antall personer rundt og potensielt sprer bakterier. Hvilke områder er verst?

Publisert

Neida, det er ikke nødvendigvis toalettene, fordi disse som regel blir rengjort hyppig. Et toalettsete har typisk rundt 150 enheter bakterier, mens vasken gjerne har rundt 50 000, ifølge deb.

Også vannkraner og dørhåndtak kan ha mange bakterier, så bruk et stykke papir når du stenger vannet og åpner døren etter håndvask. Og har du ikke vært skikkelig grundig med håndvasken, noe de færreste er, vil du spre mindre bakterier ved å tørke deg med papir kontra å bruke lufttørker.

I matbutikker og andre steder er det risiko for at særlig handlevogner og kurver kan ha mange bakterier. Ta gjerne med ditt eget handlenett, er noen av rådene deb gir. Men husk å rengjøre flerbruksnettet jevnlig. For hvis et kjøttprodukt tidligere har lekket ut i handlenettet og du senere bruker det til f.eks. klær, risikerer du spredning av bakterier som e.coli og salmonella.

Et annet kjent problemområde i butikk er selvsagt betalingsterminaler, som du bør unngå å berøre hvis mulig. Og bruk alkoholbasert hånddesinfeksjon hver gang du forlater en butikk, om du da ikke har tilgang til vann og såpe.

Kilde: De mest bakteriefyldte stedene i kjøpesentre

https://www.debgroup.com/no/nyheter/bakteriefyldte-kjopesentre

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS