Gjennomsnittlig tid som medgår til å vaske hendene har økt fra 13 til 19 sekunder. Det er imidlertid godt under det anbefalte.

1 av 10 vasker fort­satt ikke hendene

Snart seks måneder inn i pandemien er det fortsatt én av ti voksne som ikke vasker hendene etter toalett­besøk.

Publisert

Voksne vasker nå hendene eller bruker hånd­desinfeksjon åtte ganger i døgnet, mot fem før utbruddet av Covid-19. Men selv så mye bevissthet det nå er rundt hånd­hygiene generelt, er det fortsatt 12 prosent som ikke vasker hendene etter å ha vært på toalettet.

Det fremkommer i en under­søkelse som leverandøren Citron Hygiene har utført blant 2000 briter, og som er gjengitt i renholds­bladet ECJ.

Et lyspunkt er at gjennom­snittlig tid for vask av hendene har økt fra 13 til 19 sekunder, noe som imidlertid fortsatt er godt under det anbefalte.

83 prosent sier at de alltid vasker seg etter hosting, mot 55 før pandemien. 40 prosent vasker seg etter å ha brukt mobiltelefonen, mot 20 prosent tidligere.

Folk vasker seg dessuten oftere etter å ha brukt bærbar pc, tastatur, besøkt matbutikken eller tatt på kjæledyr.

Halvparten av de spurte brukt antibakteriell gel rutinemessig, mens tre av ti desinfiserer oftere i hjemmet.

Kilde: More than one in 10 adults not washing hands after using the toilet

http://www.europeancleaningjournal.com/magazine/web-articles/latest-news/more-than-one-in-10-adults-not-washing-hands-after-using-the-toilet

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS