Høgskolen i Innlandet ser i en ny studie på effekten av å ta pauser fra jobb – både gjennom arbeidsdagen og etter arbeidstid.
Høgskolen i Innlandet ser i en ny studie på effekten av å ta pauser fra jobb – både gjennom arbeidsdagen og etter arbeidstid.

Ikke hopp over lunsjen!

Det er viktigere for helsa enn vi tror å ta seg pauser i løpet av arbeidsdagen, viser ny norsk studie. Har du så mye å gjøre på jobb at du spiser lunsjen din ved tastaturet eller der du ellers jobber?

Publisert

Ansatte med stort arbeidspress gjennom arbeidsdagen har sju ganger større sannsynlighet for å oppleve psykisk utmattelse og fire ganger så stor for fysisk utmattelse, skriver forskning.no.

– Vi ser at det har veldig stor betydning å hente seg inn under arbeidstiden – at man tar seg tid til å spise lunsj, ta en kort tur eller bare ta en kaffe med kolleger og snakke om noe annet enn jobb, sier professor i psykologi Leif Rydstedt ved Høgskolen i Innlandet.

Høgskolen ser i en studie på effekten av å ta pauser fra jobb – både gjennom arbeidsdagen og etter arbeidstid.

De som ikke legger bort jobben på kveldstid og er tilgjengelig ved å svare på e-poster, sjekke jobbrelaterte nettsider og ta imot telefoner etter arbeidstid, opplever helseplager. Men resultatene fra studien tyder på at avbrekkene underveis i jobbdagen er enda viktigere for vår fysiske og psykiske helse.

– Dette er interessant og overraskende. Begge faktorene har negativ effekt på helsa, men studien viser at avkobling under arbeidsdagen altså er enda viktigere enn å ta seg helt fri på kveldstid, sier Rydstedt.

Kilde: Ikke hopp over lunsjen

https://hmsmagasinet.no/hms-og-arbeidsmiljo/ikke-hopp-over-lunsjen/658040

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS