I dag, 7. desember 2020, er Renholderens dag.
I dag, 7. desember 2020, er Renholderens dag.

I dag er Renholderens dag

Renholderens dag markeres første mandag i hver desember. Vi gratulerer!

Publisert

Dagen er innført for å vise fram renholderne og gjøre andre ansatte – og renholderne selv – bevisste på hvor viktig en renholder er.

I pandemiåret 2020 er dette tydeligere enn noen sinne. Men som ved en skjebnens ironi er slike arrangementer avlyst av smittevernshensyn mange (alle?) steder, eller sterkt nedtonet. I tidligere år har det jo vært vanlig at virksomheter har samlet sine renholdere til et felles arrangement for å gjøre ekstra stas på dem. Mange virksomheter har likevel funnet måter å gi sine renholdere litt velfortjent oppmerksomhet, over for eksempel over nettbrett eller mobil.

I 2020 avholdes dagen for 20. gang i Norge.

.

Renholderens dag

Tradisjonen startet ved renholdsavdelingen på Ullevål sykehus, da en undersøkelse viste at de ansatte følte de hadde et lavstatusyrke.

For å vise fram renholderne og gjøre andre ansatte – og renholderne selv – bevisste på hvor viktig en renholder er, ble Renholderens dag innført.

Tradisjonen med å ha en dag der renholderne får litt ekstra oppmerksomhet har siden spredd seg til renholdsavdelinger og -bedrifter over hele landet. Den har også spredd seg til Finland, Sverige og Danmark.

.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS