Ghazi Khder t.v. og Patrick Solrunarson fra Tønsberg startet rengjørings­firmaet Support Service Partner AS som 17-åringer. Som 25-åringer jobber de nå for å bli en inter­nasjonal aktør.

Ungt firma vil ta Norge med storm

Heine Wang har bygget opp Nokas til et inter­nasjonalt konsern med 17 000 arbeids­plasser. Fremover ønsker han å bruke tiden til å utvikle renholds­selskapet Support Service Partner (bildet).

Heine Wang har nylig gått av som konsernsjef i Nokas og ble nylig utnevnt som ny styreleder i Tønsberg-firmaet Support Service Partner AS, som ble etablert i 2013 av de to (den gang) 17-åringene Ghazi Khder og Patrick Solrunarson.

– Jeg har mye å lære av de unge gründerne, sier Wang.

Heine Wang gikk inn i styrevervet i slutten av mai måned og skal allerede være godt på vei med å utvikle virksomheten til å bli en internasjonal aktør.

Fra én servicebedrift til en annen

– Jeg er veldig imponert over hva de har fått til på kort tid. Da jeg fikk se bedriftens struktur, så jeg veldig mange likhetstrekk med mitt eget selskap (Nokas) som jeg og broren min startet opp for mange år siden. Jeg kan bistå med min erfaring, men også lære noe av dem og det er gøy, sier tidligere konsernsjef i Nokas Heine Wang.

Heine Wang var med på å grunn­legge Nokas i Tønsberg i 1987. Han ser mange likhets­trekk med det unge rengjørings­firmaet han nå er blitt styreleder i.

I løpet av sine 32 år i Nokas har han kjøpt opp 79 selskaper og ledet sikkerhetskonsernet til å bli en sterk nordisk markedsposisjon med rundt 8 milliarder kroner i omsetning og med 17 000 ansatte.

Ønsker å bygge opp «det nye Nokas»

Siden oppstarten av Support i 2013 har pilene pekt oppover for duoen. Året etter oppstart hadde guttene åtte ansatte og en omsetning på 3 millioner kroner. Siden den gang har driftsinntektene omtrent tredoblet seg for hvert år.

– 2020 blir desidert det beste året. Omsetningen havner på cirka 55- 60 millioner kroner som er en økning på nærmere 12 millioner siden i fjor, sier Khder.

I dag har Support 160 ansatte fra nærmere 20 ulike nasjonaliteter som til sammen rengjør et areal på 250 000 kvm daglig.

Med den raske veksten, mener Wang at 25-åringene har alle muligheter til å skape det «nye Nokas».

– Det betyr at vi kan få til et nytt og spennende selskap i Tønsberg-området som kan bli en stor spiller. Det er et betydelig potensial i virksomheten og i de dyktige folkene som jobber der. Gründerne har klart å få til en bra vekst og lønnsom drift, de har et brennende engasjement og de er sultne, sier Wang.

Mennesket i sentrum er suksessoppskriften

Den lønnsomme driften skyldes blant annet de flinke renholderne, mener Khder og Solrunarson. Mange av de ansatte kommer fra Nav eller Fønix.

– Når vi leter etter nye folk, er det ikke først og fremst utdanning og bakgrunn vi ser etter, men personlighet, sier Khder.

Ifølge Khder kan kompetansen i faget utvikles, men personligheten kan de ikke gjøre noe med.

– Vi ønsker å gi alle en mulighet, spesielt flyktninger. Det er jo en kjempestor kostnad for Norge hvis de ikke er ute i arbeid, forklarer Khder.

Sammen med Kompetansepluss tilbyr firmaet gratis opplæring i norsk språk i et helt år. De ansatte kan i tillegg ta fagbrev i renhold.

– Når vi tar godt vare på de ansatte, så tar de godt vare på bedriften. Det er hele fundamentet til hvorfor vi har gjort det så bra, tror Patrick Solrunarson.

Support Service Partner AS

rengjør i fylkene Vestfold og Telemark, samt Viken, hos 467 bedrifter. I august 2020 er planen å starte opp i Oslo og i Kristiansand

I gang med oppkjøp

Firmaet kan bekrefte at de er i gang med å se på potensielle oppkjøp av konkurrenter i de områdene de ikke er i, for å få vekst og starte nye avdelinger.

Hvem som er med i forhandlingene er foreløpig konfidensielt.

– I august åpner vi kontorer i Oslo og Kristiansand. Først skal vi ta Norge med storm med et mål om å bli landsdekkende innen 2023, så skal vi utvide i Norden og så i verden, sier Khder.

For å gjøre prosessen raskere, skal Ghazi Khder og Patrick Solrunarson ut av avdelingslederstillingene fra og med august for å jobbe målrettet med utvikling av selskapet, oppkjøp av konkurrenter og nye avdelinger.

Daglig leder Ghazi Khder i Support Service Partner AS sier:

– Vi gleder oss veldig til å starte et nytt kapittel med Heine Wang på laget. Nå står vi mye sterkere i reisen mot vårt mål om å bli landsdekkende og blant landets fremste leverandører i vår bransje og ikke minst, skape trivsel og sikre helse på enda flere norske arbeidsplasser.

Kilde: Pressemelding fra Support Service Partner

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS