Skillet mellom yrkes­grupper bygger ikke på vurderinger av samfunns­nytten, men på vurderinger av smitte­risikoen, opplyser Arbeids- og sosial­departementet.

Renholdere får neppe godkjent korona som yrkesskade

Helsepersonell som smittes av korona­viruset på jobb, får gode økono­miske rettig­heter. Den garantien har ikke renholdere og butikk­ansatte i Arbeids­mands­forbundet og Handel og Kontor.

Publisert

De to LO-forbundene jobber nå sammen for en regelendring og krever at renholdere og butikkansatte skal få samme vern i yrkesskadeforsikringsloven som helsepersonell, melder LO-organet FriFagbevegelse.

– Det er mange yrkesgrupper som i dag gjør en uvurderlig innsats for samfunnet i den alvorlige situasjon landet befinner seg i. Skillet mellom yrkesgrupper i forskriften bygger ikke på noen vurderinger av samfunnsnytten, men på vurderinger av smitterisikoen, skriver Vegard Einan (H), statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet, i en epost til FriFagbevegelse.

Kilde: Butikkansatte og renholdere får ikke godkjent korona som yrkesskade. Her forklarer regjeringen hvorfor

https://frifagbevegelse.no/nyheter/butikkansatte-og-renholdere-far-ikke-godkjent-korona-som-yrkesskade-her-forklarer-regjeringen-hvorfor-6.158.729885.be6393573e

Les også: To norske renholdere har til nå søkt om yrkesskadeerstatning etter å ha blitt smittet med Covid-19

https://renholdsnytt.no/2020-arbeidsmiljo-arbeidsulykker/2-har-sokt-yrkesskadeerstatning-etter-korona/631186

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS