Både ved OUS og Ahus etableres det to renseenheter, en for ambulanser og en for personene som har desinfisert bilene.

Også renholderne blir renset

Ved Oslo universitets­sykehus og Akershus universitets­sykehus etableres det nå rense­stasjoner for ambulanser. Også de som rengjør ambulansen, må renses.

Publisert

LO-organet FriFagbevegelse har nå en flott reportasje fra Ullevål sykehus, der personer fra Sivilforsvaret for tiden får opplæring i å avlaste ambulansearbeidere.

Siden det er umulig å vite hvem som er smittet av koronaviruset, må ambulansene og utstyret i dem rengjøres etter hver gang de har fraktet en pasient. Til vanlig er det ambulansearbeiderne som gjør dette, og en vanlig desinfisering tar 20-30 minutter.

Noen ganger må ambulansene ut på nye oppdrag raskt. I det lange løp blir dette slitsomt for ambulansearbeiderne, som nå skal få avlastning fra Sivilforsvaret.

Ved OUS og Ahus etableres det nå to renseenheter, en for ambulanser og en for personene som har desinfisert bilene, og som potensielt kan være smittet med Covid-19.

Se full artikkel med bilder hos FriFagbevegelse: Ikke bare må ambulansene desinfiseres etter hver pasient. De som vasker bilene må også renses

https://fagbladet.no/nyheter/ikke-bare-ma-ambulansene-desinfiseres-etter-hver-pasient-de-som-vasker-bilene-ma-ogsa-renses-6.91.697214.ecbc408522

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS