En lærdom fra særlig tidlig i pandemien, er at de myndighetene som lyktes med sine innkjøp, også var de som klarte å fornye seg.

Gyllent øye­blikk for å opp­gradere anskaf­felses­praksis

Aldri før har verdens øyne vært mer rettet mot hva offentlige innkjøpere gjorde og ikke gjorde under pandemien. Nå er tiden inne for å ta lærdom.

Publisert

Nettstedet anbud365.no tar opp hvordan fremtidens anskaffelsespraksis kan skapes. Pandemien har avdekket inngrodde utfordringer for offentlige anskaffelser. De innkjøperne som lyktes, var de som klarte å fornye seg.

Mangel på partnerskap mellom kjøper og selger, eller til og med gjensidig mistro, forverret derimot mulighetene for å skaffe seg det man trengte. På den annen side, det at myndighetene måtte se utenfor sine tradisjonelle leverandørnettverk, vil utvilsomt vise seg å være en fordel i fremtiden.

Balansen mellom kjøper og selger endret seg underveis i pandemien. Noen leverandører kunne trekke fordeler av krisen ved å øke sine priser. Enkelte, på verdensbasis, med 2000 prosent.

Kilde: Internasjonale eksperter: Gyllent øyeblikk for oppgradering av anskaffelsespraksis

https://www.anbud365.no/bransjer/helse-omsorg/internasjonale-eksperter-gyllent-oyeblikk-for-oppgradering-av-anskaffelsespraksis/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS