Bergen kommune er i ferd med å ta renholdet tilbake i egen regi etter å ha konkurranse­utsatt det i en periode, men detaljene rundt prosessen er ikke helt avklart.

Bergen tar tilbake renholderne

Byrådet i Bergen setter en innfasing fra privat til kommunalt på vent, inntil de vet at renholderne er sikret jobb i kommunen.

Publisert

Byrådet i Bergen har vedtatt at renholdet i kommunen skal tilbake i egen regi. Kommunens kontrakt med renholds­bedriftene skulle etter planen gå ut allerede 31. mars, men nå setter byrådet prosessen på vent.

Politikerne forlenger heller kontraktene med de private renholds­selskapene, inntil de har sikret fremtiden til renholderne, som etter planen ville mistet jobbene sine neste måned.

Det har imidlertid vært en del fram og tilbake i saken. Blant annet virker det som om det ennå ikke er avklart om de ansatte vil få små eller fulle stillinger i kommunen.

Det melder LO-organet FriFagbevegelse.no. Det var Bergens Tidende som først omtalte saken.

Kilde: Tvil om virksomhetsoverdragelse for renholdsansatte: Byrådet i Bergen snur – vil likevel sikre renholderne jobb i kommunen
https://frifagbevegelse.no/nyheter/byradet-i-bergen-snur—vil-likevel-sikre-renholderne-jobb-i-kommunen-6.158.679575.23720f4923

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS