Klima- og energi­minister Sveinung Rotevatn åpnet tirsdag solcelle­panelet som Møller Eiendom har installert på taket til MaskeGruppen. Her med Andreas Jul Røsjø, leder Møller Eiendom (t.v.) og Per Gundersen, leder MaskeGruppen (t.h.).

MaskeGruppen tar i bruk sol­drift. Håper klima­mini­steren stimu­lerer til enda tøffere klima­krav i anbud

Et nytt solcelle­anlegg til ni millioner kroner forventes å redusere den årlige energi­bruken med 30 prosent.

Tirsdag åpnet klima- og energiminister Sveinung Rotevatn det 100 kW store solcelleanlegget på taket av Maskes lagerbygg på Vinterbro sør for Oslo. Det hele er et spleiselag med eiendomsselskapet Møller Eiendom, som eier det over 20 år gamle lagerbygget der MaskeGruppen er leietaker.

Høyere husleie, lavere strømutgifter

Lagerbygget har også fått nytt automatiseringsanlegg for energieffektiv drift, utskiftning av ventilasjon, installasjon av varmepumpe og overgang til LED-belysning.

MaskeGruppen har gått med på å betale 330 000 mer i årlig husleie for tiltakene, inkludert solcelleanlegget på taket. Til gjengjeld sparer bedriften, med dagens strømpriser, ca. en halv million kroner i årlige strømutgifter.

Oppfordret klimaministeren til å bli tøffere

Hvert år kjøper offentlige aktører inn varer og tjenester for over en 500 milliarder kroner fra det private næringslivet. I anbudene blir krav til bedriftenes klima- og miljøtilpasninger stadig oftere vektet høyt, i tillegg til pris.

MaskeGruppen og Møller Eiendom oppfordrer det offentlige til å bli enda tøffere til å sette klima- og miljøkrav til bedriftene som deltar i anbudskonkurranser.

– Offentlige aktører kan og må bruke innkjøpsmakten sin til å kreve at private bedrifter som oss gjennomfører tiltak som dytter oss i en grønnere retning, sier Andreas Jul Røsjø, adm.dir. i Møller Eiendom.

Kilde: Pressemelding fra MaskeGruppen

Se også: Nytt solcelleanlegg - kutter energiforbruket med 30%

https://www.maske.no/nytt-solcelleanlegg?utm_source=Nettbutikk&utm_medium=Toppbanner&utm_campaign=Nytt%20solcelleanlegg

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS