Kronprins Haakon i videomøte med Felicia McGill Chepas, Angus McGunnigle og Naemy Trandum Aasen, som gjør en ekstra innsats for å holde viktige virksomheter rene og smittefrie under koronakrisen.
Kronprins Haakon i videomøte med Felicia McGill Chepas, Angus McGunnigle og Naemy Trandum Aasen, som gjør en ekstra innsats for å holde viktige virksomheter rene og smittefrie under koronakrisen.

Kronprinsen takket alle renholdere

– Dere har en samfunns­kritisk funksjon. Takk for den viktige jobben dere og alle renholdere gjør i Norge, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen.

Publisert

Kronprinsen ble orientert om arbeidshverdagen til tre renholdere under koronapandemien.

Møtet foregikk på video. Kronprinsen satt på Skaugum, mens Naemy Trandum Aasen satt på Kongsberg, Felicia McGill Chepas i Trondheim og Angus McGunnigle i Oslo.

NRKs Dagsrevyen hadde et innslag fra seansen, her er direktelink.

Nye rutiner og kursing i smittevern

De tre renholderne må være på jobb for å sørge for at det er rent og smittefritt der folk skal oppholde seg. På grunn av renholdere holder sykehus åpne.

– Jobben dere gjør på sykehus, i matbutikker og rundt omkring i samfunnet er utrolig viktig – hver dag, men særlig nå med virusutbruddet vi har i Norge og i hele verden. Dere og alle andre renholdere gjør nå en jobb som betyr at vi kan ha bedre kontroll på denne situasjonen enn vi ellers ville hatt, sa Kronprinsen og takket dem for det viktige arbeidet.

Kronprinsen spurte renholderne om hvordan koronasituasjonen påvirker arbeidet de gjør.

I løpet av den siste tiden har alle tre fått kurs i smittevern. Angus McGunnigle jobber til daglig med gulv- og vindusvask og er tillitsvalgt i AB Solutions. Etter koronautbruddet har han blitt trent opp i smittevask – desinfisering, blant annet med spesialoppdrag på Ullevål.

Naemy Trandum Aasen jobber for tiden på Kongsberg Næringspark og representerer en av de mange som har meldt seg frivillig til å jobbe med smittevask. Også Felicia McGill Chepas kunne fortelle om hvordan hun nå jobber grundig for å forebygge smitte på jobb for ISS i Trondheim.

På listen over samfunnskritiske funksjoner

Renholdere er kommet på listen over samfunnskritiske funksjoner. Dette gjelder renholdere som jobber i virksomheter med samfunnskritisk funksjon.

På spørsmålet om hva som er den viktigste egenskapen hos en renholder, fikk Kronprinsen til svar: «Å være grundig».

På slutten av møtet orienterte Trine Wiig Hagen i Norsk Arbeidsmandsforbund om arbeidet som gjøres med opplæring og kursing av sine medlemmer. Norsk Arbeidsmandsforbund er fagforeningen som organiserer flest renholdere i privat sektor i Norge. Hun kunne fortelle at mange medlemmer er bekymret for permitteringer og arbeidsledighet i disse tider.

Norsk Arbeidsmandsforbund ble opprettet for 125 år siden og er en av Norges eldste fagforeninger.

Kilde: Kronprinsen takket alle renholdere

https://www.kongehuset.no/nyhet.html?tid=182862&sek=26939

Se hele innslaget fra Dagsrevyen 31. mars 2020, innslag nr. 7, 30m49s fra start. Direktelink =

https://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen/202003/NNFA19033120/avspiller#t=30m49s

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS