Serverings­brett på robot­støvsuger. (Foto: Stella Artois)

Ølprodusent omgjorde robot­støv­suger til servitør

3D-printede byggesett bidro til å sikre lykken under jule­bordet.

Publisert

Den belgiske ølprodusenten Stella Artois laget seg et serverings­brett på søyle, festet til robot­støv­sugeren med løkker og kroker, og vipps så var den omgjort til en auto­matisert servitør, skriver bladet ECJ.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Servitøren har de gitt navnet Stella Artois B.A.R.T. – Bartending Automated Robotic Technology – og kan fås som et bygge­sett, slik at du kan printe ut ditt eget brett.

BART består av en søyle, et brett, fire drink­holdere (enten flasker eller glass med bred stett) og plass til en skål med snacks. Dermed kan den frakte både våtfôr og tørrfôr rundt til gjestene, samtidig som den støv­suger gulvet. Brettet har for­høyninger for å hindre at drinkene sklir omkring.

Robot­støv­sugere tas ellers i bruk til stadig mer kreative påfunn. På internett kan du finne videoer med eksempler på alt så vel småbarn som kjæledyr får seg moro­turer med dem. Andre monterer høyttalere for å få seg en mobil diskjockey, eller monterer prøve­takings­utstyr for å måle luft­forurensninger eller alkohol­innhold i lufta.

Så om robot­støv­sugere ennå ikke er effektive nok til å kunne erstatte en renholder, er det tydelig at de har sine anvendelses­områder.

Kilder:

Stella Artois turns vacuum cleaners into robotic bartenders
http://www.europeancleaningjournal.com/magazine/web-articles/latest-news/stella-artois-turns-vacuum-cleaners-into-robotic-bartenders

Morovideo som viser Stella Artois B.A.R.T. in action
https://www.youtube.com/watch?time_continue=60&v=cY4NdG4K5ek

3D print fil kan lastes ned hos Stella Artois (PDF-fil)
https://www.stellaartois.com/content/dam/universaltemplate/stellaartois/US/bart/Stella%20Artois%20B.A.R.T.%20Blueprints.pdf

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS