Foto: Alfred Kärcher SE & Co.
Foto: Alfred Kärcher SE & Co.
Lauren Lindner og Sandy Agnos fra BrainCorp.' Europa-kontor har grunn til å smile, etter å ha landet strategisk partnerskap med både Nilfisk og Kärcher det siste året. (Her fotografert under messen CMS Berlin i september 2019.)

Kärcher og Brain Corp. inngår partnerskap

Utstyrs­produsenten Kärcher har inngått et strategisk partner­skap med Brain Corp., som utvikler selvkjøring til bl.a. renholds­maskiner.

Publisert

Det første Kärcher-produktet som skal lanseres med selvkjøring fra Brain Corp. er en stå-bak støvsuger som får navnet KIRA 60/1 RS Chariot. Det melder bladet European Cleaning Journal.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Marco Cardinale, vise­president for gulv­løsninger i Kärcher, forklarer at de har utviklet KIRA Chariot for autonom kjøring fra grunnen av. Det skal ifølge ham maskinen klasse­ledende effektivitet, pålitelighet og mobilitet.

KIRA Chariot vil utstyres med litiumion-batterier, HEPA-filter og med mulighet for å rengjøre store arealer samtidig som den skal kunne manøvrere i trange og dynamiske omgivelser. Den skal kunne brukes i automatisk og manuell modus.

KIRA Chariot skal bli tilgjengelig i 2020.

Vil kjøpe autokjøringen

Som kjent har Kärcher selv utviklet de selv­kjørende egen­skapene i deres gulv­vasker KIRA B 50, som så langt er til­gjengelig i noen europeiske land.

For å utvikle neste robot i sitt sortiment, KIRA Chariot, har de altså valgt å teame seg med amerikanske Brain Corp., som er spesialist på selvkjøring.

Mer og mer utbredt å kjøpe

Brain Corp. sin program­vare for selv­kjøring heter BrainOS, som ble kommersielt tilgjengelig i 2015.

BrainOS skal nå finnes i «tusenvis» av renholds­roboter (nøyaktig antall ikke kjent), nemlig robotene ICE RS26, Minuteman Roboscrub 20, NSS eForce og Tennant T7AMR, samt Whiz fra SoftBank Robotics.

Den vil også bli å finne i kommende roboter fra Nilfisk og altså Kärcher KIRA 60/1 RS Chariot.

Kilder:

Kärcher and Brain Corp create partnership
http://www.europeancleaningjournal.com/magazine/web-articles/latest-news/krcher-and-brain-corp-create-partnership

Brain Collaborates on Self-Driving Commercial Vacuum Cleaner
https://www.roboticsbusinessreview.com/service/brain-collaborates-on-self-driving-commercial-vacuum-cleaner-karcher/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS