Datecs oppgraderte planleggings­verktøy CleanPilot Connect kan brukes med sensorer fra mange ulike leverandører. En slik leverandør er Disruptive Technologies, her ved salgs­direktør Ole Petter Novsett (t.v.). Til høyre Jørgen Sannesmoen, adm.dir. i Datec, under lanseringen i Oslo 3/9-2019.
Sensorene fra Disruptive Technologies, mot høyre i bildet, måler bare 19x19x2 mm. Her vises to dummiser festet til en brosjyre.

CleanPilot får støtte for trådløse sensorer

Sensorer kan bl.a. leveres av norske Disruptive Technologies, med batteritid opptil 15 år. Datec leverer ferdige pakke­løsninger allerede fra 15/10.

Publisert

Sensorer har i flere år vært en snakkis i renholds­bransjen, men har tildels også vært preget av noe proprietære løsninger og pilot­prosjekter.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det kan det for alvor bli en endring på, når Datec nå kommer med en kraftig utvidelse av sin nettbrett­suksess CleanPilot. Dette skal gjøre det enkelt for renholds­lederen å ta i bruk sensorer og få et mer dynamisk og behovs­basert renhold.

Det hele fremkom under en lansering av CleanPilot Connect i Oslo i går.

Regelstyrt renhold

Renholds­lederen definerer selv hva slags aksjoner som skal tas, avhengig av hvilken sensor som «varsler». Dermed vil sensorene auto­matisk kunne justere den digitale renholds­planen.

Én type sensor kan være en trykknapp der slutt­brukeren ber om service. Hvis service­knappen ved kaffe­maskinen trykkes inn, kan renholds­lederen definere en regel om at service bør utføres i løpet av f.eks. en time.

Få sekunder senere dukker oppgaven opp på service­medarbeiderens nettbrett. Den tegnes inn på areal­tegningen av bygget, slik at medarbeideren enkelt kan legge et kaffemaskin­besøk inn i sine planer for den neste timen.

Verdensledende sensorer

CleanPilot Connect kan inkludere flere sensortyper og -leverandører, samt IoT-støttede maskiner.

En svært spennende sensor­leverandør er norske Disruptive Technologies, som Datec innledet samarbeid med for i underkant av et år siden. Deres sensorer hevdes å være verdens minste, med en størrelse på 19x19x2 millimeter.

Sensorene er av den aktive typen og sender trådløst ut varsler om endringer, i motsetning til passive sensorer, som må avleses i fysisk nærhet.

Sensorene har god rekke­vidde (innendørs typisk rundt 40 meter og utendørs 400 meter), og har trolig verdens lengste batteritid på opp mot 15 år – iallfall for så små sensorer.

Enkle å installere

Sensorene fungerer trådløst og er uavhengige av eksisterende infra­struktur (nettverk) i bygget, dermed egner de seg også i eldre bygg.

De kommuniserer med en basestasjon, kalt Cloud Connector, som renholds­lederen selv kan montere. Renholds­lederen kan selv koble base­stasjonen til CleanPilot. I større bygg brukes flere base­stasjoner.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS