NSB Trafikkservice skal utføre renhold og andre tjenester for det private selskapet Go-Ahead for Trafikkpakke 1 Sør. (Ill.foto: Marianne Bjørnbakk, IMG Nord)
Marianne Hillestad (adm.dir. i NSB Trafikk­tjenester) og Magnus Hedin (direktør i Go-Ahead Nordic) signerer avtalen 12/3-2019. (Foto: Anne Næser)

Go-Ahead har valgt NSB Trafikk­service som renholds­leverandør

NSB Trafikkservice har signert avtale med Go-Ahead om renhold og klargjøring av tog for Trafikkpakke 1 Sør fra desember 2019.

Publisert

Jernbane­reformen «på rett spor» ble fremlagt 12. mai 2015 av regjeringen. Siden da har NSB Trafikk­service jobbet med målet om å få på plass intensjons­avtaler med alle de 8 ulike tog­operatørene som konkurrerte om å kjøre tog på Sørlands­banen, skriver selskapet i en presse­melding til Renholdsnytt.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Omfatter mange tjenester

For å kunne være konkurranse­dyktige har NSB Trafikkservice gjort store endringer.

Effektivisering, organisatoriske endringer, forbedret og utviklet teknologi både for dokumentasjon og kommunikasjon, er noen av fokus­områdene. NSB Trafikk­service sin renholds­avtale med Go-Ahead inneholder flere service og klargjørings­tjenester. Blant annet; fylling av vann­tanker, tømming av septiktanker og Graffiti­fjerning.

«Det var ingen selvfølge å vinne», sier admini­strerende direktør Marianne Hillestad.

«Dette har vært en tøff konkurranse som vi er stolte av å vinne. Vi har hatt et supert samarbeid med Go-Ahead over lengre tid og gleder oss til å starte opp sammen med dem i desember. De viser stor tillit til oss og vi skal ikke skuffe dem.»

Flere kontrakter i sikte

Jernbane­direktoratet har to pågående konkurranser om kjøring av tog. Disse skal tildeles i løpet av året:

  • Trafikkpakke 2 Nord vil bli avgjort sommeren 2019
  • Trafikkpakke 3 Vest vil bli avgjort desember 2019

Fra og med 2022 skal Jernbane­direktoratet konkurranse­utsette kjøring av tog i øst. NSB Trafikk­service ser med optimistisk spenning på de endringene jernbane­reformen gir.

«Det var viktig for oss som organisasjon å vinne den første runden. Det har økt troen på oss selv og gir oss motivasjon og vilje til å fortsette med videre endringer og utvikling som må til for å vinne de kommende konkurransene», sier Marianne Hillestad.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

NSB Trafikk­service AS

er i dag eid 100% av NSB AS og rengjør ca. 70 000 tog per år.

De har 270 ansatte og er lokalisert på 23 lokasjoner i Norge fra Kristiansand i Sør til Bodø i Nord.

I tillegg til renhold utfører selskapet graffiti­fjerning og beskyttelse mot graffiti både for tog­operatører og andre.

Mer info om selskapet:

https://nsbtrafikkservice.com/

Powered by Labrador CMS