Robotene skal frigjøre renholderen til å utføre mer krevende rengjørings­oppgaver. (Foto: LionsBot International)
I tillegg til å rengjøre (det kommer ialt 13 ulike modeller) skal robotene fra LionsBot kunne spre glede og gi enkel informasjon til folk rundt seg. (Foto: Produsenten)
Robotene skal kunne operere enkeltvis eller i flokk, og i manuell eller automatisk mode. (Foto: LionsBot International)

Maskinelle ablegøyer

Det «måtte» vel komme, og kanskje måtte det komme fra Singapore: En renholds­robot som kan synge og fortelle vitser til folk som går forbi.

Publisert

I 2020 kommer roboter som både skal kunne synge, rappe, vinke til folk og fortelle en vits. Folk som går forbi kan også kommunisere ved å skanne robotens QR-kode for å aktivere denne funksjonen. Deretter kan de stille enkle spørsmål, og få svar på ulike språk, melder bladet ECJ.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Men kan de rengjøre? Joda, selskapet LionsBot International lover hele 13 forskjellige modeller til utleie på abonnements­basis. De skal kunne skure, moppe, støvsuge eller feie i forskjellig terreng, og også kunne transportere inntil 450 kg rengjørings­utstyr. To roboter er allerede i drift ved Nasjonal­galleriet i Singapore og ved Jewel Changi lufthavn.

Maskinene skal også kunne jobbe i flokk for å rengjøre et område, uten menneskelig programmering, hevder produsenten, som legger til at robotene skal kunne bruke inntil 70 prosent mindre vann enn sine konkurrenter.

Selv­styringen baserer seg på LIDAR, et dybde­kamera og et antall sonarer.

Så langt har produsenten ansatt 35 ingeniører for å produsere robotene i Singapore, som jobber med alt fra å utvikle en sky­plattform til 3D-modellering. De plan­legger å lage fire roboter hver dag.

Kilder:

Winking robots to be cleaning and rapping on Singapore streets by 2020
http://www.europeancleaningjournal.com/magazine/web-articles/latest-news/winking-robots-to-be-cleaning-and-rapping-on-singapore-streets-by-2020

Robots People Love
https://www.lionsbot.com/robots/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS