
Klimaberegner menyen
Som første restaurant i Norge klimaberegner nå Sodexo alle varmretter selskapet serverer i personalrestauranten hos DNB.
Det vil si at gjestene kan se på menyen hvor stor mengde CO2-utslipp en lunsjrett av kjøtt-, fisk- og vegetar bidrar til.
– Vi ønsker å gi våre kokker og kjøkkensjefer mer kunnskap om miljø, og gi dem verktøyene som gjør at de kan planlegge menyer med lavest mulig CO2-utslipp, sier Site Manager for Sodexo hos DNB, Pål Pettersen.
Tilbakemeldingene fra gjestene har vært positive. Mange uttrykker at det er nyttig å vite hvor klimavennlig man spiser.
Sodexos samarbeidspartner Klimato har utviklet web-kalkulatoren der kjøkkensjefen kan regne ut hvor mye hver enkelt rett slipper ut av klimagasser.
I dag står matindustrien for ca. 25 % av alt CO2-utslipp i verden.
Sodexo har innført klimamerkingen på sju personalrestauranter i Sverige og Finland. Der er utslippet redusert med 15 prosent etter at de startet med å klimamerke rettene.
Kilde: Først i Norge med å klimaberegne menyen
http://www.mynewsdesk.com/no/sodexo/pressreleases/foerst-i-norge-med-aa-klimaberegne-menyen-2900411
Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!
Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.