På menyen kan kunden lett se hvor stor klima­påvirkning hver enkelt matrett har. (Ill.: Sodexo)

Klima­beregner menyen

Som første restaurant i Norge klima­beregner nå Sodexo alle varm­retter selskapet serverer i personal­restauranten hos DNB.

Publisert

Det vil si at gjestene kan se på menyen hvor stor mengde CO2-utslipp en lunsjrett av kjøtt-, fisk- og vegetar bidrar til.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Vi ønsker å gi våre kokker og kjøkken­sjefer mer kunnskap om miljø, og gi dem verktøyene som gjør at de kan planlegge menyer med lavest mulig CO2-utslipp, sier Site Manager for Sodexo hos DNB, Pål Pettersen.

Tilbake­meldingene fra gjestene har vært positive. Mange uttrykker at det er nyttig å vite hvor klima­vennlig man spiser.

Sodexos samarbeids­partner Klimato har utviklet web-kalkulatoren der kjøkken­sjefen kan regne ut hvor mye hver enkelt rett slipper ut av klima­gasser.

I dag står mat­industrien for ca. 25 % av alt CO2-utslipp i verden.

Sodexo har innført klima­merkingen på sju personal­restauranter i Sverige og Finland. Der er utslippet redusert med 15 prosent etter at de startet med å klima­merke rettene.

Kilde: Først i Norge med å klimaberegne menyen
http://www.mynewsdesk.com/no/sodexo/pressreleases/foerst-i-norge-med-aa-klimaberegne-menyen-2900411

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS