Stadig flere kunder ønsker renholdet utført tidlig på morgenen, ikke minst i dagligvare­bransjen (Ill.foto: Colourbox)

Debatt: Renholdere skal ikke synes

Hvorfor skal man ikke tåle å se en renholder utføre sitt arbeid i «normal» arbeidstid, når alle tåler å se elektrikere eller rørleggere til samme tid?

Publisert

Det spør Bjørn-Tore Olsen, som er tillits­valgt i renholds­bransjen og medlem i Norsk Arbeidsmands­forbund. Olsen har lenge ivret for at renholdere skal være stolte av sitt yrke og synlige på arbeids­plassen.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

I et debatt­innlegg i FriFagbevegelse skriver han at det synes som om renholdere skal inn og ut av arbeids­plassen så raskt som mulig, helst før de andre har kommet på jobb.

Stadig mer på tidlig morgen

Flere store kunder ønsker renholdet utført mellom 06.00 og 09.00. Dette har økt i omfang i de siste årene, og han opplever at det også er en økning i kvelds­arbeid for renholdere.

Mange renholdere føler at de blir nedvurdert fordi de i tillegg til å måtte gjøre mer på mindre tid, også må få unna alt arbeid før kundene kommer på plass, skriver han.

Bedt om å fjerne tralla

For mange år siden fikk han beskjed om å fjerne renholds­vogn da ordføreren og en del politikere skulle komme på besøk.

Dette gjør ikke at man føler seg verdsatt som yrkes­gruppe, og det finnes sikkert flere som har lignende erfaringer, tror Olsen.

Må opp med stillings­prosent

Uten renholdere ville ikke arbeids­plassen vært et særlig hyggelig sted å være. Bransjen presses på ytelser, stillings­prosenten går ned og det blir flere deltids­stillinger, erfarer Bjørn-Tore Olsen.

Det kan bekjempes ved at flere aner­kjenner at renhold kan, og bør, bli utført innenfor normal arbeidstid. Da er det lettere å få opp stillings­prosenten til renholderne til en full stilling.

Renholderne ønsker å bli sett – ikke gjemt bort!

Kilde: Renholdere fortviler: «Vi skal helst ikke synes på arbeidsplassen lenger»
https://frifagbevegelse.no/debatt/renholdere-fortviler-vi-skal-helst-ikke-synes-pa-arbeidsplassen-lenger-6.490.661733.5299e73b67

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS