Lederne ved Renhold og hygiene i Ahus er glade for å kunne gjøre litt stas på renholderne. Foran f.v. Edna Andresen, Tamara Andrisek, Flordelisa De Vera Vedal og Ana Maria Cotreau. Bak f.v: Mona Møllhaug, Agnar Holm, Martin Karlsson og May Lisbeth Nyheim. Rebecca Shirazi var ikke tilstede da bildet ble tatt.
Yem Thi Phan, Bashura Hussein og Farhiya Yusuf sjekker bolle-tilbudet. Det er nærmere 180 renholdere i avdelingen, inkl. vikarer.

Vellykket renholderdag ved Ahus

Ved Akershus Universitets­sykehus ble renholderne i år feiret med boller, kaffe og konfekt.

Publisert

– Vi har feiret Renholderens dag iallfall så lenge jeg selv har ledet i renholds­avdelingen, det vil si i mer enn ti år, opplyser avdelings­leder Agnar Holm i avdelingen Renhold og hygiene.

Etter at Kongs­vinger sjukehus ble overført i februar 2019, omfatter avdelingen nå typisk rundt 180 personer inkludert vikarer. Renholderens dag feires ikke likt fra år til år.

– Vi har blant annet feiret dagen i samarbeid med leverandører og sammen med NFSR. I år har vi valgt en litt roligere variant, der vi blant annet serverer kaffe, bolle og konfekt til renholderne, sier han.

Han tilføyer at feiringen foregår i to puljer, med oppstart kl. 06.30 for dem som tilhører morgenskiftet og 10.30 for ettermiddags­skiftet.

Renholderens dag

Markering som i sin tid ble startet ved renholds­avdelingen på Ullevål sykehus for å vise fram renholderne og gjøre andre ansatte – og renholderne selv – bevisste på hvor viktig en renholder er. Har siden spredd seg til og blitt en tradisjon ved renholds­avdelinger og -bedrifter over hele landet.

Powered by Labrador CMS