Ledere og noen av teamlederne i ASC Østlandske Rengjøring.
Barbara Pietrzak ble kåret til Årets renholder i ASC Østlandske Rengjøring. Hun rengjør til daglig ved Triaden kjøpesenter.
Under Renholderens dag vanket det bl.a. baguetter og kaffe.
Norsk Forening for Service og Renhold stilte med kaker.

Østlandske og NFSR sammen om Renholderens dag

Med mål­rettet innsats og mye plan­legging klarte selskapet ASC Østlandske Rengjøring AS å samle ansatte fra fjern og nær til sitt nye hoved­kontor.

Publisert

Med smått og stort er det nærmere 200 ansatte i selskapet, som utfører renhold i Oslo, Østfold, Akershus, Hedmark og Oppland opp til Lille­hammer. Vi snakker altså om en stor geografisk spredning.

Adm.dir. Mona Dehli forteller at renholderne samles i tre omganger. Under den «offisielle» Renholderens dag 2. desember, da Renholdsnytt var på besøk, var Oslo og mye av Akershus samlet. Lørdagen før var det Østfold og mandag uken etter blir det Hedmark og Oppland.

– I år har vi valgt å samle alle fysisk her ved hoved­kontoret. Vi ønsker å sette renholderne våre i sentrum, det er de som utgjør selskapet, sier hun.

– I tillegg har vi fått en del nye ledere i leder­gruppen det siste året, samt at vi i september flyttet vårt hovedkontor fra Skedsmo til Fjellhamar. Samlingen var derfor viktig for at alle renholdere og ledere skulle få hilse på hverandre, og for å gjøre seg kjent med de nye lokalene, opplyser Dehli. (Saken fort­setter under videoen.)

Møysommelig puslespill

HR-leder Berit Nerby tilføyer at det ligger mye plan­legging bak det å skulle samle alle, siden renholderne jobber til ulike tider og på forskjellige lokasjoner.

– Noen jobber på morgenen, andre til andre tidspunkter, og noen har kanskje ikke fulle stillinger. Vi har faktisk jobbet i flere måneder for å få til arrange­mentet. Mange kunder har vært villige til å flytte renholdet til andre tidspunkter, sier hun og er glad for at den store koordineringen har gitt så hyggelig resultat.

Ikke hvert år

Omondi K'Abir har arbeidet i selskapet i 15 år og er i dag regionssjef. Han kan fortelle at Renholderens dag feires litt ulikt fra gang til gang, men at det er noen år siden man forrige gang tok det store skrittet og samlet alle renholderne ved hoved­kontoret.

NFSR var med og feiret

Norsk Forening for Service og Renhold har tradisjon for å stille opp hos aktører i renholds­bransjen. Denne gang falt valget altså på et privat selskap.

– Det er hyggelig at selskapet har klart å samle så mange av sine renholdere. Det ønsker vi i NFSR å markere ved å spandere kake på de ansatte. Renholderens dag er veldig viktig for bransjen og faget, sier Orhan Hajdarpasic fra NFSR-styret, som til daglig leder renhold ved Universitetet i Oslo.

Renholderens dag

Markering som i sin tid ble startet ved renholds­avdelingen på Ullevål sykehus for å vise fram renholderne og gjøre andre ansatte – og renholderne selv – bevisste på hvor viktig en renholder er. Har siden spredd seg til og blitt en tradisjon ved renholds­avdelinger og -bedrifter over hele landet.

Powered by Labrador CMS