Nikolai Utheim, adm. direktør i Coor Norge og Roald Instebø, arbeidende styre­formann i West Facility Management. (Foto: Coor)
Nikolai Utheim, adm. direktør i Coor Norge og Roald Instebø, arbeidende styre­formann i West Facility Management. (Foto: Coor)

Coor kjøper West Facility Management

Coor har inngått avtale om å kjøpe West Facility Management sin virksomhet i Hordaland og Oslo.

Publisert

Med oppkjøpet fortsetter Coor den kraftige veksten selskapet har hatt i Norge de siste årene, og styrker sin posisjon i flere deler av landet, skriver Coor i en presse­melding.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

300 ansatte i West

West Facility Management tilbyr i hovedsak renholds­tjenester. Selskapet, som ble grunnlagt i 1980, har vokst betydelig de siste årene. West har en årlig omsetning på ca. 130 millioner og har i overkant av 300 ansatte. Det er en sterk familie­bedrift Coor nå overtar.

– Vi er godt fornøyd med at nettopp Coor kjøper West. Det er et solid selskap som har tatt en sterk utfordrer­posisjon i det norske markedet. Vi har tillit til at de vil kunne videre­utvikle de gode kunde­forholdene vi har etablert, sier Jon Vidar Larsen, admini­strerende direktør i West.

Larsen sier at facility management er et fagfelt i rask endring på grunn av digitalisering og effektivisering.

– Derfor er vi glade for at våre dyktige ansatte kommer inn i en stor og fremtids­rettet virksomhet som både tar godt vare på de ansatte og er opptatt av kompetanse­bygging og innovasjon, sier han.

Bringer kundeporteføljen videre

– Vi har lenge fulgt med på hva West har gjort og sett dem vokse gjennom nye kunder og oppkjøp. De har skapt gode resultater. Vi overtar et sterkt selskap med flinke folk, sier Nikolai Utheim, admini­strerende direktør i Coor Norge.

Utheim forteller at Coor gleder seg til å ta imot de nye kollegene som nå blir en del av Coor-familien.

– Vi har med oss en god dose ydmykhet når vi går inn i oppgaven med å drive alle kontraktene videre. West har et svært godt rykte, og de ansatte trives godt. Nå skal vi jobbe hardt for å vise både kunder og nye kolleger at Coor er verdt deres tillit, sier Utheim.

Klar vekstambisjon for Coor

Coor er et av Nordens største selskap innenfor facility management, og har en klar vekststrategi. Selskapet ønsker å være den ledende leverandøren og kundens førstevalg. Avtalen om kjøp av West er én av flere store avtaler så langt i 2018.

– Først styrket vi oss innen eiendoms­segmentet med overtakelsen av OBOS Eiendomsdrift. Så har vi gått inn i en ny samarbeids­form med Storebrand i en såkalt vested-avtale. Nå overtar vi en av de raskest voksende facility management-selskapene i Norge de siste årene. Vårt mål er å fortsette denne positive utviklingen og vokse videre, forteller Utheim.

Avtalen avhenger godkjenning fra Konkurranse­tilsynet.

Kilde: Coor kjøper West Facility Management, http://www.mynewsdesk.com/no/coor-service-management/pressreleases/coor-kjoeper-west-facility-management-2518365

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Coor

har omtrent 8000 medarbeidere i Sverige, Danmark, Norge, Finland og Belgia. Konsernet omsetter for omtrent 7,2 milliarder NOK.

I Norge har Coor i dag ca. 1400 ansatte og en omsetning på 2,2 milliarder NOK.

Powered by Labrador CMS