Bilde fra diplom­utdeling: Mina Holmskau (leder­assistent), Grete Hansen (avdelings­leder for Color Line-avdelingen i Toma, og Lene Asmyhr (KAM fra inkluderings­bedriften Sens og representant fra Ringer i Vannet). Foto: Ingeborg Malterud, NHO Service og Handel

Hjelper folk inn i fast arbeid

NHOs Ringer i Vannet hedrer Toma, avdeling renhold Color Line, for deres ansettelser fra utenforskapet.

Publisert

Teksten er skrevet av Ingeborg Malterud, Regions­ansvarlig for satsningen Ringer i Vannet, NHO Service og Handel:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Toma er en foregangs­bedrift i arbeidet med å rekruttere samfunns­bevisst i Norge. I 2016 fikk de NHOs pris for årets Ringer i Vannet-bedrift og fortsetter å levere inkluderings­arbeid av høy kvalitet. En rekke mennesker har fått sin inngang i arbeids­livet gjennom Grete Hansens avdeling i Toma (bildet).

Bedriften har for lengst forstått at de får lojale, gode medarbeidere når de ser bort fra hullete CV-er og benytter seg av sine kontakt­personer i arbeid -og inkluderings­bransjen. Og de fortsetter å skape gode historier om nye sjanser i arbeidslivet.

Ringer i Vannet er NHO-bedriftenes felles satsning for at flere mennesker som står langt fra arbeids­livet skal få brukt sine ressurser. Rett oppunder 2000 inkluderende NHO-bedrifter har knyttet seg til satsningen. Og 54 konsern, blant dem er bedriften Toma.

Som en liten armé border renholds­teamet til Grete Color Lines skip når de klapper til kai. Tre timer har de på seg, senger skal res, restauranter vaskes, søppel tømmes og alt settes i stand klar før nye passasjerer kommer på. Hardt arbeid som krever klok ledelse.

Grete på kaia har etter hvert tung erfaring med å lede et team bestående av en rekke nasjonaliteter, ulik bakgrunn og har også rekruttert mange gjennom Ringer i Vannet.

I sommer fikk Toma nok et diplom for ansettelse fra NHO for dette. Og oppmerksomheten er vel fortjent. Praktisk, konkret, lønnsomt og svært stødig inkluderings­arbeid leveres på kaia, hver eneste dag. Regions­ansvarlig i Ringer i Vannet NHO anbefaler både politikere og forvaltning å ta seg en tur nedom for å se mangfolds­ledelse mesterlig utført.

Arbeids­givere som tør å rekruttere fra gruppen av mennesker langt fra arbeids­livet fortjener honnør. Regjeringen har sparket i gang en inkluderings­dugnad, hjørne­steinen i denne er bedrifter som er med å løfte folk fra stønader og over i lønnet arbeid.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

BildetekstMina Holmskau, Grete Hansen og Lene Asmyhr med Ringer i Vannet-diplom. Foto: Ingeborg Malterud, NHO Service og Handel

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS