Renholdsnytt 1/2017

NYTT NUMMER: Sametingsbygningen har flere løsninger som gjør at renhold ikke blir helt A4. Men det går på skinner. Se hva du kan lese om i Renholdsnytt 1/2017 her.

Publisert

Renholdsnytt 1/2017 er nå på vei ut til abonnentene, og i denne utgaven kan du lese om blant annet dette:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Leder: Trussel eller mulighet?
«Skulle delingsøkonomiselskaper få et fotfeste i renholdsbransjen, så vil det utvilsomt sette press på den seriøse delen av bransjen.»
Les lederartikkelen her

Ny aktør vil bli dominerende
Viper rengjøringsmaskiner inntar det norske markedet. – Målet er å bli den dominerende aktøren i det vi definerer som mellommarkedet, forteller Jesper Brunholm, Vipers sjef i Skandinavia.

Lever i uvisshet mens saker behandles
Klagenemnda for offentlige anskaffelser (Kofa) har nå en gjennomsnittlig saksbehandlingstid på to måneder for prioriterte saker. Det oppleves som lenge for renholdsbyråer.

Tenker nytt på kursmarkedet
Nystartede CleanED har laget en serie korte videoer som gir grunnopplæring i profesjonelt renhold. De kan ses på internett og er helt gratis.

Innovasjon fra en annen kant
HiOAs bransjedag for Facility Management vandret på tildels ukjente stier i år. Flere forelesere var nemlig hentet inn fra langt utenfor bransjen. Det ga en øyeåpner.

Tam debatt om delingsøkonomi
NHO Service inviterte til debatt om delingsøkonomi i renholdsbransjen. Men den helt store debatten uteble.

Coacher på avstand
I Norges største kommune må Berit Marit Logje ofte veilede sine renholdere på avstand.

Portrettet:
50 år i tro tjeneste
Energibunten Else Marie Johnsrud begynte med renhold i 1967. Hun trives med utfordringer og har ingen planer om å pensjonere seg med det første.

Holder stand mot kjedene
Ikke alt salg går gjennom landsdekkende avtaler. I Alta finnes en reisende selger av den "gode, gamle" sorten.

Ser muligheter i et tøft marked
Renere, tryggere, sunnere. Det er kjemileverandøren Ecolabs visjon. – Dette er verdier kundene i enda større grad blitt opptatt av, sier Henning Brun, divisjonssjef Norge.

Renholderens dag 2016
Den 5. desember 2016 ble renholdere hedret over hele landet. Vi gir tre korte rapporter fra Haukeland universitetssjukehus, Sandefjord kommune og HiOA og NFSR.

Arkitektstyrt renhold og varierte dager
Sametingsbygningen har flere løsninger som gjør at renhold ikke blir helt A4. Men det går på skinner.

Trond Holm Johansen rapporterer
Renhold på Zanzibar
Etter besøk nummer to er vi nå godt i gang med opplæring og bistand til sykehuset på øygruppen Zanzibar i Øst-Afrika. Juss og arbeidsmiljø

Renholdsoverenskomsten ennå ikke allmenngjort
Renholdsoverenskomsten er ennå ikke allmenngjort etter tariffoppgjøret våren 2016. Det er en uheldig situasjon. Vi får mange spørsmål om saken. Her er forklaringen.
Artikkelforfatter Sigbjørn S. Mygland er advokat i NHO Service.

Kronikk:
AKSE-modellen
NHO Service har i mange år hatt en årlig ledersamling på Gran Canaria. Hvis jeg skal trekke frem en sak som har kommet ut av disse samlingene, og som viser seg bærekraftig år etter år, enten man er i dialog med medlemmer, kunder eller politikere, så er det AKSE-modellen. Den synliggjør det som er de helt sentrale utfordringer i servicebransjen, enten man er kunde, ansatt, mottaker av tjenester eller leverandør. For ikke å si politikere som bevilger tjenester.
Kronikk skrevet av Petter Furulund, rådgiver NHO Service

I tillegg finnr du våre faste sider med:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

 

Powered by Labrador CMS