Det er funnet et rikholdig utvalg farlige bakterier i Londons T-bane-vogner. (Ill.foto: Colourbox)

Bakteriene florerer i undergrunnen

Åtte av verdens farligste bakterier trives svært godt i Londons T-bane-vogner.

Publisert

Forskere ved London Metro­politan University har utført tester av hånd­løpere, seter og vegger i vognene for å måle hvor rene de er, melder bladet European Cleaning Journal.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

De fant ialt 121 ulike typer bakterier, inkludert Staphylo­coccus Aureus, E.coli og den svært farlige Klebsiella Pneumoniae.

Det var imidlertid forskjell på T-bane-linjene. Victoria-linjen var verst med 22 ulike typer bakterier, mens Metropolitan-linjen var reneste med 11 identifiserte bakterie­typer.

- I vognene ble det funnet bakterier fra avføring, kloakk og gnagere som rotter og mus. Bakteriene kan smitte til vann eller gir hud­infeksjoner om du kommer i kontakt med dem, sier lederen av studien Paul Matewele.

Ni av bakteriene som ble oppdaget, står på WHOs liste over hvilke resistente bakterier som utgjør den største risikoen for menneskelig helse.

Særlig er de bekymret over funnet av Klebsiella Pneumoniae, en såkalt super­bakterie som er motstands­dyktig mot anti­biotika. Den kan gi urinveis­infeksjon, lunge­betennelse, hjernehinne­betennelse, diaré og annet.

HMS-lederen for offentlig transport i London sier i et tilsvar at t-banen er et svært trygg og at både stasjoner og vogner rengjøres profesjonelt dag og natt.

Kilde: World’s deadliest superbugs found on the London Underground, http://www.europeancleaningjournal.com/magazine/web-articles/latest-news/worlds-deadliest-superbugs-found-on-the-london-underground

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Togrenhold på CMS

Berlin-messen CMS (Cleaning Management Services), som går av stabelen 19.-22. september 2017, skal for øvrig ha et eget avsnitt om togrenhold.

http://www.europeancleaningjournal.com/magazine/web-articles/latest-news/cms-organisers-to-host-railway-cleaning-networking-event

Powered by Labrador CMS