Renholdsnytt 2/2017

NYTT NUMMER: Med sitt nye Horizon-program, varsler Nilfisk at bransjen står overfor en revolusjon. – Dette vil være retningsgivende og skape nyutvikling i bransjen, sier Jesper Brunholm. Se hva du kan lese om i Renholdsnytt 2/2017 her.

Publisert

Renholdsnytt 2/2017 er nå på vei ut til abonnentene, og i denne utgaven kan du lese om blant annet dette:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Leder: På tide med mer kjemi
«Renholdsnytt sitter ikke med svaret, men ønsker å stille det upolitiske spørsmålet om reduksjon av kjemibruk er gått for langt?»
Les lederartikelen her

Nilfisk varsler revolusjon
Med sitt nye Horizon-program, varsler Nilfisk at bransjen står overfor en revolusjon. – Dette vil være retningsgivende og skape nyutvikling i bransjen, sier Jesper Brunholm. Brunholm er Nilfisks nordiske markedssjef. Han har vært ansatt i selskapet i 20 år, og forteller at det Nilfisk nå har på trappene gjennom Horizon-programmet, er det mest spennende han noen gang har opplevd.
– Ikke noe av det jeg har vært med på i mine 20 år i Nilfisk er i nærheten av det vi vil bli vitne til, sier han.

Toma melder overgang til Norsk Industri
Renholdsgiganten Toma Faicility Service AS har meldt seg ut av NHO Service og inn i Norsk Industri. – Jeg liker ikke utviklingen i NHO Service, sier konsernsjef Tore Monsen.

Godt renhold starter med rene rengjøringstekstiler
Første bud for et godt renhold, er at kluter og mopper er rene. Men har du noen gang sjekket hvor mange mikroorganismer som finnes i en nyvasket mopp?

Tjenester i all sin bredde
Det er ikke lett å drive eget byrå når kundegrunnlaget er lite. For Ove Arne Andreassen i Lakselv er høy kvalitet det viktigste for å få nye oppdrag.

Gjør suksess med løpende kontakt
Hammerfest kommune har god erfaring med at en renholdskoordinator alltid er stasjonert ute på bygget.

Gode rutiner på vaskeriet
Tysk grundighet er intet tomt begrep. Ved sykehuset Ilmtalklinik jobbes det målrettet med renhold og smittevern.

Portrettet: Marit Synnøve Mathisen
Konkurrerer seg til økt kunnskap
Hver dag stiller Marit Synnøve Mathisen ett nytt renholdsspørsmål til sine kolleger. Det har virkelig piffet opp hverdagene.

Bruk tiden på kjernen
– Skal du jobbe med arbeidsglede, så jobb først og fremst med dine kjernemedarbeidere.

Slutter når det brenner under føttene
Renholdsbransjen er preget av at mange virksomheter etableres, men opphører etter kort tid eller aldri starter aktiv drift.

En port til yrkeslivet
Vaskeritjenester passer meget bra for ansatte i tiltaket «Varig tilrettelagt arbeid». Det er erfaringen i arbeidsog inkluderingsbedriften Aksis i Alta.

Treffpunkt i London
The Cleaning Show 2017 i London samlet 5500 besøkende da messen ble arrangert i mars.

Samler bransjen igjen
FDV-konferansen var en gedigen suksess for to år siden. I juni er det klart for oppfølgeren: FDV-lederkonferansen 2017 Bygg Ren Verdi.

Har funnet sin plass i markedet
Stein Erik Rønneberg falt pladask for I-Vax da PLS lanserte gulvpleiesystemet i 2001. Sju år senere etablerte han PLS i Norge. – Nå har vi fått en posisjon i markedet vi trives med, sier han.

Norge er viktig for Kärcher
For Kärcher-konsernet er det norske markedet svært viktig. – Tyskerne lytter til tilbakemeldinger fra Norge, sier Odd Laborg og Lars Nyhaugen.

Oppsigelse i prøvetiden
I prøvetiden er det saklig grunn til å avslutte arbeidsforholdet på grunn av arbeidstakers manglende tilpasning til arbeidet, faglige dyktighet eller pålitelighet. Det kan være vanskelig å vurdere om en arbeidstaker viser manglende tilpasning til arbeidet, eller om arbeidstaker mangler faglig dyktighet eller pålitelighet. Sigbjørn S. Mygland, advokat i NHO Service, forklarer de ulike grunnlagene.

I tillegg finnr du våre faste sider med:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Powered by Labrador CMS