Renholdsnytt 5/2016

NYTT NUMMER: Les om høstens Seminar for Sykehusrenhold, som samlet rekordmange deltakere, og få Steinar Klubben Nilsens beste tips for fjerning av problemflekkene i idrettshallen.

Publisert

Renholdsnytt 5/2016 er nå på vei ut til abonnentene, og i denne utgaven kan du lese om blant annet dette:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Leder: Suksessjubileum
«Forum for sykehusrenhold (FFS) ble arrangert for 20. gang i høst. La oss slå fast med en gang: Forumet er for lengst kommet for å bli, og fremstår i sin 20. utgave som bedre enn noen gang!»
Les lederartikkelen her

Ble kurset i hygienerenhold
Selv erfarne renholdere med mange års erfaring trenger faglig påfyll. I Kongsvinger kommune ble renholdere og ansatte i svømmehallen kurset i hygienerenhold og de fikk med seg flere gode tips.

Omsetter for 50 millioner etter fem år
Da Peter Blindheim og Øyvind Edvardsen etablerte Renex Servicepartner i Ålesund hadde de et hårete mål om å passere 50 millioner kroner i omsetning. Nå har de langt på vei lykkes med målsettingen.

Vakre og vedlikeholdsfrie gulv
Betotec AS var tidlig ute med å skjønne at betongsliping var en nisje å satse på. Nå er det mange som ser verdien av å ha vedlikeholdsfrie og skinnende fine gulv.

Robotrenhold på Gardermoen
ISS har tatt i bruk robot for å vaske deler av Oslo Lufthavn Gardermoen.
– Vi ser mange spennende muligheter med robotrenhold, sier regionsdirektør Morten Ernestus.

Teppegulv, inneklima og helse
Teppegulv kan virke som et depot for inneklimaforurensning som støvpartikler, allergener og annen biologisk forurensning som senere kan avgis til innemiljø. Vi mener det bør utvises varsomhet ved bruk av (heldekkende) teppegulv i skoler, barnehager og kontorer, skriver Steinar Nilsen, Jan Vilhelm Bakke, Rune Becher og Johan Øvrevik.

Leverandørprofil: Ren Service AS
– Ingen gulv er vedlikeholdsfrie. Ytre påkjenninger vil alltid være ødeleggende for gulvets levetid. Derfor er PU-behandling genialt for å bevare utseendet, øke sliteevnen og forlenge gulvets levetid. Den økonomiske gevinsten er også viktig! Det sier Espen Johansen i Miljøfyrtårnbedriften Ren Service AS i Oslo.

Lettere for arm og skulder
Forhåndsimpregnerte mopper gir mindre friksjon mot gulvet og mindre belastning for renholderen.

Slik fjerner du problemflekkene i hallen
Merker etter klister og sko, tyggegummi eller lim fra tape og støttebandasjer kan være problematiske å fjerne fra gulvet i idrettshaller. Steinar Klubben Nilsen gir deg her sine beste tips for fjerning av problemflekkene.

Lydhør byggeprosess ga smarte løsninger
Da Sykehuset Østfold Kalnes offisielt åpnet dørene 30. november 2015, hadde renholderne fått være med på mye av planleggingen.

20 i stil for sykehusrenholderne
Seminar for sykehusrenhold valgte å feire sitt tjueårsjubileum med et tre timer langt foredrag om saksbehandling. Holdt av en advokat.

Portrettet: Harald Ersland
Sprer glede og setter krav
Harald Ersland har et populært innslag under den årlige juleavslutningen på jobben. Han lodder ut seg selv.

Nyetableringer
Oversikt over nyetableringer i renholdsbransjen 1. januar 2016 – 30. september 2016

Feirer femårsjubileum
Cleaning.no har lagt de fem første leveårene bak seg. – Ut fra tilbakemeldinger fra medlemmene, tyder det på at vi gjør nytte for oss, sier Trond Husby.

Leserbrev
Digital dånedimp for nettbrett
«For en tid tilbake var jeg uheldig: Mitt firma fikk Vestre Toten kommune som kunde på renholdssiden. I pur begeistring over at vi fikk dette fine oppdraget, sa jeg til «Renholdsnytt» at vår enkle løsning er god nok for mange kunder, og at ikke alle trenger svære avanserte digitale programmer som krever nettbrett og kostbare tekniske løsninger.»
Leserbrev fra Harald Habberstad, administrerende direktør for Sota Data as.

Kommentar:
Fremtidens vinnere innen renhold?
«Hva er da den store suksessfaktoren som skiller de bedriftene som overlever fra de som må kaste inn håndkleet? Vi tenker at dette er et sammensatt bilde, og skal i det påfølgende se nærmere på noen viktige faktorer som renholdsvirksomheter etter vår oppfatning må ha et bevisst og aktivt forhold til.»
Artikkelforfatter Trond Husby er daglig leder i kurs og rådgivningsselskapet cleaning.no.

Juss og arbeidsmiljø
Tilsyn i bedriften
Mange bedrifter opplever det som utfordrende at Arbeidstilsynet varsler tilsyn. Vår erfaring er at dette som regel er ryddig, men at det kan være nyttig å vite hva som skjer og hvilke rettigheter man har som bedrift.
Artikkelforfatter Sigbjørn S. Mygland er advokat i NHO Service.

I tillegg finnr du våre faste sider med:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Powered by Labrador CMS