Ill.foto som viser levering av matter. (Foto: Berendsen Tekstil Service AS)

Svanemerket bergensvaskeri

Et av Norges ledende arbeidsklærvaskerier er nå blitt svanemerket.

Publisert

Berendsen Tekstil Service AS leier ut og vasker arbeidsklær, matter, mopper og hygieneløsninger og har en portefølje av både store og små kunder i alle bransjer.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Miljøtiltak er for vår bransje god butikk, sier Tom Bøe, driftssjef for Berendsen i Bergen, og fortsetter:

– Korrekt dosering, mindre vann og energiforbruk gir direkte utslag på bunnlinja. Nå håper og tror vi at den garantien vi har fått gjennom svanemerkingen gir oss lojale kunder innenfor flere segmenter.

Når Berendsen vaskeri skal vaske næringsmiddel- og helsetøy, opererer de med en egen kontrollert sone og er et lukket rom med overtrykk. Maskinene fylles fra utsiden og rent tøy hentes ut og behandles i den kontrollerte sonen. Slik beholdes skillet mellom brukt og rent tøy, noe som er nødvendig for å nå dagens sertifisering på tøybehandling i flere bransjer. Alle maskiner har en egen temperaturmåler og vekt for å sikre riktig temperatur og mengde kjemi for hver vask.

Leietøy blir merket med en microchip slik at vaskeriet til enhver tid kan holde god kontroll over hvordan tøyet sirkulerer i anlegget. Plagget registreres hver gang det blir vasket. Mopper blir også chip-et på samme måte. Dermed får vaskeriet kontroll over hvordan moppene sirkulerer mellom kunde og vaskeri slik at svinnet blir enklere å oppdage.

Kilde: Pressemelding

Powered by Labrador CMS