De unge gründerne Ghazi Khder og Patrick Solrunarson startet Support Service Partner i 2013 og har nå 35 ansatte.

20 år og 35 ansatte

Rengjørings­byrået Support Service Partner eies og drives av to 20-åringer. Nå har det 35 ansatte etter snaut tre års drift.

Publisert

Ghazi Khder og Patrick Solrunarson startet firmaet i Tønsberg som 18-åringer i 2013. I august samme år hadde de én person ansatt på deltid. Nå er det ca. 20 på deltid og ca. 15 på heltid, melder den lokale næringslivs­avisen Vestviken24.no.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

I tillegg til Vestfold begynner firmaet å få fotfeste også i Buskerud og Østfold. De to gründerne forventet å ha 60-70 ansatte innen utgangen av 2016 og har et mål om å være lands­dekkende i 2020.

Miljøfyrtårn

Nylig fikk firmaet sin største kontrakt til nå, en lokal renholds­jobb for Esso Norge. For å få denne, måtte firmaet ført bli sertifisert som miljø­fyrtårn. De to opplyser at dette var krevende, men at innsatsen nå bærer frukter og åpner opp for flere muligheter.

Foreløpig driver firmaet med renhold, matte­service og kantinedrift, men planen er utvide med flere tjenester.

Må stå på

Siden etableringen har eierne hatt arbeids­dager på opptil 12 timer og mye helge­jobbing. De tror det neppe ville vært mulig å bygge opp firmaet ved å gå hjem kl. 16 hver dag. Likevel er de opptatt av at de ansatte ikke skal ha en for hektisk hverdag.

– Vi er opptatt av at folk ikke skal bli utbrent. De skal ikke stresse i hverdagen sin og løpe rundt mellom oppdrag. Vi ønsker at de tar seg god tid. Da blir kunden fornøyd, vi blir fornøyde og den som vasker blir fornøyd, sier Ghazi Khder.

– Vi tror at folk som trives på jobb, har et bedre liv og gjør en bedre jobb, sier Solrunarson.

Ghazi Khder og Patrick Solrunarson begynte som renholdere, men etablerte eget firma straks de fylte 18.

I fjor var syke­fraværet på kun 1,5 prosent.

Kilde: Disse 20-åringene har 35 ansatte – og trenger flere (http://www.vestviken24.no/vv24naringsliv/disse-20-aringene-har-35-ansatte-og-trenger-flere/s/5-83-28694)

Måtte bli gamle nok

Firmaet ble formelt opprettet 26. mai 2013, da de to var gamle nok til å etablere firma. Det ble altså startet samtidig som de gikk på videre­gående. De to ble presentert i Renholdsnytt nr. 5/2015, da vi blant annet skrev:

«Vaskeeventyret begynte i januar 2013, og da med tomme lommer. De to gründerne reiste tidlig på jobb, før skolen startet klokka åtte.

– Ghazi hadde vasket i mange i butikker. Vi fant et par mopper i garasjen og klarte å nappe til oss en av byens restauranter som kunde. Det var da det begynte, sa Patrick Solrunarson den gang til Renholdsnytt.

Misnøye ga mulighet

Ghazi Khder og Patrick Solrunarson hadde lagt merke til at renholds­oppdrag hadde en tendens til å sirkulere mellom ulike tilbydere. De tror at mange kunder ikke er fornøyde med dem som leverer renhold. Derfor skifter de ofte.

De tror det nok finnes en del kunder som er opptatt av laveste pris. Samtidig merker de at de aller fleste kunder ikke er på jakt etter en bedre pris dersom de er fornøyd med renholdet. De som er ordentlig fornøyd, ønsker ikke å motta et tilbud.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS