Faksimile fra Sodexos samfunns­ansvars­rapport for 2015.
Faksimile fra Sodexos samfunns­ansvars­rapport for 2015.

Ny bærekraft-pris til Sodexo

Sodexo er for 12. året på rad rangert på topp i Dow Jones Sustainability Index for sitt samfunns­ansvar.

Publisert

– Vi er også rangert som nummer én blant selskaper som yter tjenester til forbrukere for tredje året på rad og det gjør at vi styrker vår posisjon og våre globale for­pliktelser til å jobbe med bærekraft, skriver Sodexo i en presse­melding.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Sodexo leverer tjenester innenfor kontor­støtte, sikkerhet, vedlikehold, renhold, kaffe- og drikke­automater, måltids­tjenester og Facility Management.

Dow Jones Sustain­ability Index (DJSI) er en global indeks for oppfølging av resultater blant de selskapene i verden som er ledende på bærekraft. Indeksen bygger på analyser av økonomiske, miljø­messige og sosiale faktorer.

I presse­meldingen skriver Sodexo også om det selskapet har oppnådd i Norge:

  • Andel kvinnelige ledere og mellom­ledere i Sodexo i Norge er 51,1 prosent.
  • Sodexo arbeider systematisk med mangfold og inkludering. Ulik bakgrunn, personlighet og kjønn bidrar til innovasjon og produktivitet.
  • Vi har hatt et tett samarbeid med Kirkens Bymisjon i over 10 år. I tillegg til mat og penger bidrar våre med­arbeidere med frivillig innsats og det er viktig for å bygge stolthet og engasjement internt.
  • I to år har vi jobbet systematisk med å redusere mat­svinnet i våre kantiner. Det er et arbeid som inkluderer både våre med­arbeidere på kjøkkenet og gjestene våre. Siden vi startet å registrere avfallet i 2014 har vi redusert mat­avfallet med 19 %.
  • Vi har gjort det enkelt for våre kokker å lage vegetar­mat og de har tilgang til et betydelig antall vegetar­retter i vårt meny­planleggings­verktøy.
  • Vi øker stadig andelen av serti­fiserte produkter. I 2015 var 37 % av kaffen vi serverte Fairtrade.
  • Vi serverer ikke fisk og skalldyr som er rødlistet i WWFs sjømatsguide.
  • Sodexo har et stort engasje­ment når det gjelder reduksjon i vårt kjemikalie­forbruk. I Norge har vi redusert bruken av kjemi­kalier siste år og økt bruken av nye rengjørings­metoder som for eksempel damp, økt forbruket fra tradi­sjonelle kjemi­kalier til konsentrerte kjemi­kalier og miljø­merkede kjemikalier.

Kilde: Sodexo topper Dow Jones Sustainability Index for 12. året på rad, http://no.sodexo.com/home/aktuelt/nyheter/newsListArea/nyheter/sodexo-topper-dow-jones-sustaina.html

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS