Faksimile Nordsveen INSTA
Faksimile Nordsveen INSTA

Setter ny standard for renhold i Hedmark

66-årige Mona Nords­veen er INSTA 800-kontakt i Fag­for­bundet Hedmark. Hun er en reisende motivator i renholds­standarden.

Publisert

Faksimile fra Fagbladet.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Nordsveen ivrer for den nordiske renholds­standarden NS-INSTA 800.

Sammen med seksjons­leder Bjørn Otto Ødegård i Fag­for­bundet Hedmark holder de infor­masjons­møter for renholdere, avdelings­ledere og arbeids­givere.

– En del renholdere er skeptiske, sier Nordsveen.

– De tror at dette er vanskelig å sette seg inn i, og at det vil bidra til å overvåke dem. Noen er like skeptiske som jeg var, da sjefen min sa vi skulle gå over til å bruke mopp. Og at vi skulle ta fagbrev.

Selv har Nords­veen rengjort i 43 år på syke­huset på Hamar. I Hedmark ble INSTA intro­dusert i 2011 gjennom Fag­for­bundet, selv om Syke­huset Inn­landet allerede hadde tatt det i bruk.

– Med en standard for renhold og kontroll forankret i INSTA, vil det bli like vilkår hvis renhold skal konkur­ranse­utsettes. Og da vil arbeids­giverne se at deres renholdere gjør en god jobb som det ikke lønner seg å sette ut, mener Bjørn Otto Ødegård.

Kilde: Setter renholdsstandard i Hedmark

Powered by Labrador CMS