Gisseltaker idømt fengsel

41-åringen som tok en renholder som gissel på et Oslo-hotell 8. desember, er dømt til ett år og sju måneder i fengsel. Renholderen er tilkjent 60 000 kroner i erstatning.

Publisert

Det var 8. desember 2014 at en ungarsk 41-åring tok en mannlig renholder ved Clarion Hotell Royal Christiania i Oslo som som gissel.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

41-åringen truet også med en falsk bombe og krevde én million euro i løsepenger. Nå har Oslo tingrett dømt ham til ett år og sju måneder i fengsel, ifølge Aftenposten.

Rundt 80 bevæpnede politi og soldater rykket ut da terror­alarmen gikk i 10-tiden. Fire og en halv time senere var mannen pågrepet inne på et hotellrom.

Etter å ha reist fra Ungarn til Norge, satt 41-åringen for det meste på hotell­rommet i fire dager.

Han bestemte seg for å lokke en renholder inn på rommet og ta ham som gissel. Renholderen ble bundet med tau på armer og bein, og teipet over munnen.

Den 34-årige renholderen sliter med mareritt, søvnmangel og høyt stressnivå. I dommen i Oslo tingrett ble han tilkjent 60 000 kroner i oppreisnings­erstatning fra gissel­takeren.

Kilder:

Gisseltager i Oslo dømt til fengsel i ett år og syv måneder

Slik var gisseldramaet på Oslo-hotellet

Tidligere på renholdsnytt.no om saken:

2/3-2015: Rettssak mot gisseltaker starer

9/12-2014: Tok renholder som gissel

Powered by Labrador CMS