Støvsuger robot cb13179295
Støvsuger robot cb13179295

Mini­støv­suger tar de lave jobbene

På Sundvolden hotel utenfor Hønefoss brukes det robot­støv­sugere overalt, bortsett fra i trappene. Det avløser renholderne for en tung oppgave.

Publisert

Ill. foto av robotstøvsuger: Colourbox

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Robot­støv­sugeren settes i gang straks renholderen kommer inn på et rom. Den smyger seg inn­under senger og sofaer, og navigerer seg mellom stolbein og andre hindringer.

–Nå slipper vi å stå bøyd og dytte, og krype under senga. Det er ganske tungt når du skal gå gjennom 25 rom og under 25 senger, sier assisterende hus­økonom Marit Mathiesen i et intervju med arbeids­giver­organisasjonen NHO Reiseliv.

Robotene brukes også for å støvsuge spise­salen mellom frokost og lunsj. Det sparer servitørene for en tung jobb, og nå kan de bruke tiden på andre ting.

–Vi har opplevd en reduksjon i syke­meldingene på ca tre prosent i siste kvartal i 2014 – da støv­sugerne ble innkjøpt. Det sparer særlig mye på armene og ryggene til på de som gjør rent, til­føyer hus­økonom Astrid Linnestad.

Kilde: Robotstøvsugere reduserer sykefraværet på Sundvolden hotel

Powered by Labrador CMS